Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Ponedeljek,
21. 1. 2019,
10.42

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,74

19

Natisni članek

evropske volitve SLS Marjan Podobnik Ernest Petrič

Ponedeljek, 21. 1. 2019, 10.42

5 let, 3 mesece

Ernest Petrič zavrnil ponudbo Marjana Podobnika

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,74

19

Ernest Petrič | "Evropa je pred zelo zelo pomembnim obdobjem, v katerem bo tudi zelo pomembno, kdo bo v evropskem parlamentu," poudarja Ernest Petrič. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

"Evropa je pred zelo zelo pomembnim obdobjem, v katerem bo tudi zelo pomembno, kdo bo v evropskem parlamentu," poudarja Ernest Petrič.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"S povabilom, da na listi SLS kandidiram za evropskega poslanca, sem bil zelo počaščen, a sem pretehtal vse razloge za in proti ter se odločil, da za to mesto ne bom kandidiral," pojasnjuje nekdanji ustavni sodnik Ernest Petrič.

Petrič, ki trenutno opravlja funkcijo svetovalca v kabinetu predsednika države, je potrdil besede predsednika SLS Marjana Podobnika v intervjuju za Delo, da so se resno pogovarjali o tem, da bi kandidiral za evropskega poslanca.

Ernest Petrič
Mnenja Ernest Petrič: Včasih je ukaz prišel od zgoraj, sodobni čas pa zahteva veliko ustvarjalnosti

"Evropa je pred pomembnim obdobjem"

"Bil sem počaščen. Stvar me je na neki način zanimala, saj je Evropa pred zelo zelo pomembnim obdobjem, v katerem bo tudi zelo pomembno, kdo bo v evropskem parlamentu. Stvar se mi je zdela zanimiva tudi zato, ker se je SLS odločila, da povabi nekoga zunaj svojega ozkega kroga," je pojasnil.

Kot je dejal, pri nas stranke, ki imajo po navadi omejeno število ljudi, iščejo za visoke funkcije ljudi iz svojega strankarskega kroga. "Kakšen je rezultat, pa vidimo vsi. Tukaj pa se je ena stranka odločila, da poišče nekoga, ki s to stranko nikoli ni imel nič posebnega," je dodal.

Ernest Petrič
Novice Ernest Petrič: Naš blagor je odvisen od uspešnega dela politikov, ne od tega, koliko je skočil Prevc

Odločila so leta, zdravje in obremenitve

Kljub temu se je 82-letni Petrič odločil, da na listi SLS ne bo kandidiral za evroposlanca. "Ko sem pretehtal vse razloge za in proti, upoštevaje tudi svoje zdravje, leta in obremenitve, sem se odločil, da za to mesto ne morem kandidirati," je sklenil.

Novice Ernest Petrič: Želimo le pošteno odločitev
Podobnik in Čuš podpisala namero o sodelovanju
Predsednika SLS in Zelenih Slovenije Marjan Podobnik in Andrej Čuš sta danes podpisala pismo o nameri za sodelovanje na evropskih in parlamentarnih volitvah. Podobnik je pojasnil, da bo vsaka od strank, s katerimi bodo na evropskih volitvah sodelovali, imela vsaj enega kandidata, najresnejši za nosilca liste pa je evropski poslanec Franc Bogovič.

"Naša prioriteta je oblikovanje liste, na kateri bo osem močnih imen, kjer bo vsak imel tolikšno dodano vrednost, da bomo zanesljivo imeli poslanca ali poslanko v Evropskem parlamentu," je dejal Podobnik. Zanesljivo bo vsaj en kandidat iz Čuševe stranke, prav tako iz Nove ljudske stranke, s katero so se že dogovorili za sodelovanje. STA
Ne spreglejte