Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 4. 2022,
10.10

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

266

Natisni članek

8. marec Tea Jarc Volitve 2022

Sreda, 20. 4. 2022, 10.10

2 leti

Tea Jarc za nedeljo napovedala ovaduhe v cerkvah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

266

Tea Jarc | Civilna iniciativa Glas ljudstva bo po besedah Tee Jarc na volilno nedeljo v cerkve poslala svoje opazovalke in opazovalce.  | Foto STA

Civilna iniciativa Glas ljudstva bo po besedah Tee Jarc na volilno nedeljo v cerkve poslala svoje opazovalke in opazovalce.

Foto: STA

"Opažamo nagovarjanje volivk in volivcev po cerkvah in zato opozarjamo, da bomo na volilno nedeljo poostrili nadzor nad kršitvami, da bomo imeli opazovalke in opazovalce v cerkvah," je na prvi dan predčasnih volitev v izjavi za medije povedala Tea Jarc iz civilne iniciative Glas ljudstva. Tako kot so v času prejšnjega režima podtaknjenci v cerkvah popisovali vernike, se zdaj očitno za podobne prijeme odločajo v omenjeni civilni iniciativi, ki bo na volilno nedeljo v cerkve poslala svoje opazovalke in opazovalce. 

Še štirje dnevi nas ločijo od parlamentarnih volitev. Na prvi dan predčasnega glasovanja so predstavniki različnih civilnodružbenih organizacij, med njimi iniciativa Glas ljudstva in Inštitut 8. marec, državljanke in državljane pozvali k udeležbi na volitvah. 

Kot so še napovedali, bodo v nedeljo njihovi predstavniki prisotni v cerkvah, da bodo nadzorovali morebitne kršitve volilne zakonodaje, saj naj bi nekateri duhovniki nagovarjali vernike, koga naj volijo. Zakonodaja sicer ne določa nobenih omejitev za duhovnike v cerkvah. Svoboda govora velja za predstavnike vseh veroizpovedi. 

Se strinjate z idejo, da bi bilo v nedeljo treba nadzorovati, ali verske skupnosti nagovarjajo vernike k temu, koga naj volijo?

  • Da
    31,20 %
    3069 glasov
  • Ne
    68,80 %
    6769 glasov
Oddanih 9838 glasov

"Opažamo nagovarjanje volivk in volivcev po cerkvah in zato opozarjamo, da bomo na volilno nedeljo poostrili nadzor nad kršitvami, da bomo imeli opazovalke in opazovalce v cerkvah," je dejala Jarčeva. 

Ali bodo opazovalce poslali tudi v pravoslavne cerkve, ljubljansko džamijo in druge verske skupnosti, Tea Jarc iz civilne iniciative Glas ljudstva v izjavi ni povedala. Kot je znano, Gibanje Svobode Roberta Goloba podpira tudi muslimanka in aktivistka Faila Pašić Bišić. Pašić Bišićeva je tudi članica njegovega volilnega štaba. Objava, ki jo je na Twitterju objavil državni sekretar za nacionalno varnost Žan Mahnič, kjer na fotografiji Golob in Pašić Bišićeva skupaj stojita in vabita na volitve, je sprožila številne odzive. 

Janez Janša
Novice Janša: Za glasove se bomo borili vse do zaprtja volišč
Robert Golob
Novice Ali je Golob zavajal glede računa v Romuniji?
Dušan Vučko
Novice Spolno nadlegovanje ni razlog za zmedo na DVK, uslužbenka vse zanikala
Rebeka Krašovec
Novice Svoj glas na predčasnem glasovanju oddal tudi Pahor
Dimitrij Rupel
Mnenja Dimitrij Rupel: Skromen nasvet za volitve

 

 

 

Ne spreglejte