SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Takšne so plače zaposlenih na nacionalki

10

termometer

RTV Slovenija | Preverili smo, koliko zaslužijo zaposleni na nacionalki, ki spadajo med javne uslužbence, zaposlene v javnem sektorju.  | Foto: Bojan Puhek
Preverili smo, koliko zaslužijo zaposleni na nacionalki, ki spadajo med javne uslužbence, zaposlene v javnem sektorju.  Foto: Bojan Puhek

Najvišje plače zaposlenih na RTV Slovenija se gibljejo okoli 4.500 evrov bruto. Z nacionalke so nam posredovali podatke o 50 najvišjih izplačanih bruto plačah za mesec september, oktober in november za preteklo leto, z vsemi dodatki, razen z dodatkom za delovno dobo, saj gre, kot so zapisali, za osebni podatek. Takšno navajanje podatkov je nenavadno, celo zavajajoče. Dodatek za delovno dobo v večini primerov znaša pol odstotka od osnovne plače za vsako dopolnjeno leto delovne dobe, kar pomeni, da lahko prihaja do precejšnjih razlik in je na primer bruto plača zaposlenega z 20-letno delovno dobo precej višja od podatkov, razvidnih v tabeli.

Gre za prekrivanje podatkov, ki so v javnem interesu. RTVS smo zaprosili za dodatna pojasnila, med drugim tudi za podatke o višini osnovne plače in fiksnih dodatkov, ki jih prejemajo zaposleni. Odgovor še čakamo, podatke bomo objavili, ko jih prejmemo v uredništvo.

Rtv izplačila Novice Kako so na RTV med izbrance delili bogate nagrade

 

Erika Žnidaršič Novice Erika Žnidaršič pojasnila, zakaj se je s Kaduncem poravnala za devet tisoč evrov

Najvišjo plačo na nacionalki je novembra prejel odgovorni urednik razvedrilnega programa Vanja Vardjan, in sicer je ta znašala 4.624 evrov bruto. Sledi odgovorni urednik radijskega programa za tujo javnost Darko Pukl s 4.605 evri. Na tretjem mestu je pristal Robert Apollonio, odgovorni urednik televizijskega programa za italijansko narodno skupino. Novembra je prejel 4.559 evrov bruto plače. Generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough se je s 4.463 evri bruto plače znašel na petem mestu.

Bruto plača polovice zaposlenih na RTVS dvakrat višja od povprečne slovenske bruto plače

V povprečju je bruto novembrska plača znašala dobre štiri tisočake. Več kot štiri tisoč evrov bruto plače je novembra prejelo 26 zaposlenih na RTVS. Bruto plača polovice zaposlenih na nacionalki je dvakrat višja od povprečne slovenske bruto plače, ki je oktobra znašala 1.886 evrov. 

Na 36. mestu se je s 3.960 evri znašla novinarka in voditeljica Tarče Erika Žnidaršič, Igor E. Bergant je novembra prejel 3.817 evrov bruto plače.

Na dnu lestvice 50 najbolj plačanih so se znašli novinar in voditelj Jožef Možina (3.793 evrov bruto), urednica uredništva Simona Moličnik (3.755), urednik osrednjih oddaj Izidor Grošelj (3.678) in voditelj osrednjih oddaj Flavio Dessardo (3.645). 

Spodaj objavljamo podatke 50 najbolje plačanih zaposlenih na nacionalki za mesec november. Posredovali so nam podatke o bruto plačah z vsemi dodatki, ki jih prejmejo zaposleni, razen dodatka za delovno dobo. Dodatek za delovno dobo v večini primerov znaša pol odstotka od osnovne plače za vsako dopolnjeno leto delovne dobe, kar pomeni, da se višina plače posameznika v resnici razlikuje od tiste, ki so jo navedli, in je glede na delovno dobo višja.

Tukaj si lahko preberete, koliko zaslužijo slovenski politiki. 

kolaž Novice Toliko zaslužijo slovenski politiki Tanja Fajon Novice Toliko denarja v stranki SD zaslužijo z oddajanjem nepremičnin Jože Možina Novice Jože Možina: To so ljudje, ki imajo prevladujoč vpliv na RTV Slovenija

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin