SiolNET. Novice Slovenija
4,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tako je videti Ljubljana z najvišje stanovanjske zgradbe v Sloveniji #video

4,75

termometer

Petinosemdeset metrov visoki stanovanjski stolpnici, ki rasteta ob Celovški cesti v Ljubljani, naj bi bili dokončani najkasneje do konca prihodnjega leta. Že danes pa po višini nimata konkurence med stanovanjskimi stavbami v Sloveniji. Kot trdijo pri investitorju, so prodali že več kot polovico stanovanj, tudi dve od najdražjih v 21. nadstropju zgradbe. In prav to nadstropje so danes lahko obiskali novinarji.

Projekt je bil zasnovan leta 2018, njegova gradnja pa se je v zadnjih štirih letih podražila za tretjino glede na začetna pričakovanja investitorja. | Foto: Bojan Puhek Projekt je bil zasnovan leta 2018, njegova gradnja pa se je v zadnjih štirih letih podražila za tretjino glede na začetna pričakovanja investitorja. Foto: Bojan Puhek "Za najcenejše do zdaj prodano stanovanje je kupec odštel 126 tisoč evrov, trenutno najcenejše, ki je še na voljo, pa ima ceno 245 tisoč evrov," je danes 72 metrov nad Ljubljano, v 21. nadstropju enega izmed dvojčkov, dejala direktorica podjetja Spektra Invest in vodja projekta Spektra Anđela Nikolić. Za 245 tisoč evrov boste dobili stanovanje, veliko 35 kvadratnih metrov, z atrijem v velikosti 40 kvadratnih metrov. Stanovanju pripada eno parkirno mesto v garaži pod zgradbo.

Na drugi strani cenovne lestvice so stanovanja v najvišjem, 21. nadstropju, za katera boste odšteli okoli 700 tisoč evrov, dobili pa malo manj kot 120 kvadratnih metrov veliko stanovanje.

1 / 22
2 / 22
3 / 22
4 / 22
5 / 22
6 / 22
7 / 22
8 / 22
9 / 22
10 / 22
11 / 22
12 / 22
13 / 22
14 / 22
15 / 22
16 / 22
17 / 22
18 / 22
19 / 22
20 / 22
21 / 22
22 / 22
Ljubljana nepremičnine stanovanja gradbeništvo Posel danes Inflacija, recesija, draga posojila … Ljubljančanov še nič ne odvrača od nakupa stanovanja.

Med kupci prevladujejo mlajše osebe in družine

"Trenutno je prodanih okrog 55 odstotkov stanovanj. Čeprav novinarji pišejo, da se je prodaja stanovanj ustavila, mi za zdaj tega ne občutimo ," je poudarila Nikolićeva.

Kaj pa sploh pomeni, da je stanovanje prodano? "Podpisana je kupo-prodajna pogodba in plačana ara. Ta znaša deset odstotkov končne vrednosti stanovanja, ki je določena v pogodbi," je odgovorila Nikolićeva.

Palais Schellenburg Posel danes Gradnja razkošnega projekta v središču prestolnice se bliža koncu #foto

Po njenih besedah je okoli 40 odstotkov kupcev stanovanje kupilo s posojilom. "Med kupci prevladujejo družine in mlajši ljudje. Zelo malo je investicijskih nakupov," je še poudarila Nikolićeva, ki pričakuje, da se bodo lahko kupci v stanovanja vselili že konec prihodnjega poletja.

"Čeprav v kupo-prodajnih pogodbah piše, da bodo stanovanja vsiljiva 31. december 2023, gradnja poteka tako hitro, da je konec poletja dosegljiv rok," je še dejala Nikolićeva.

Center Rog Posel danes Center Rog naj bi vrata odprl prihodnje leto #foto #video Kopališče Ilirija Novice Kako poteka gradnja prvega pokritega olimpijskega bazena v Ljubljani #foto Stanovanja študenti Novice Stiske študentov: cene najemnin se višajo, domovi pokajo po šivih #video Trnovo Ljubljana Posel danes Ljubljanski nepremičninski trg v padu? Stanovanja ponekod niso bila tako poceni že leto dni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin