Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 3. 2021,
6.51

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

2

Natisni članek

Mateja Logar cepljenje Koronavirus epidemija

Ponedeljek, 22. 3. 2021, 6.51

3 leta, 1 mesec

Svetovalna skupina danes o morebitnem zaostrovanju ukrepov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

2

Mateja Logar | Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar je v soboto je opozorila, da smo tretji val začeli še na visokih številkah drugega, in pozvala k doslednemu spoštovanju ukrepov. | Foto STA

Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar je v soboto je opozorila, da smo tretji val začeli še na visokih številkah drugega, in pozvala k doslednemu spoštovanju ukrepov.

Foto: STA

Po naraščanju števila na novo potrjenih okužb z novim koronavirusom bo svetovalna skupina za covid-19 danes na rednem sestanku pretresala morebitne nove ukrepe za zajezitev epidemije. Vodja svetovalne skupine Mateja Logar je že v soboto ocenila, da smo na začetku tretjega vala epidemije.

Logarjeva je tako v soboto ob ponovnem naraščanju števila okužb v Sloveniji povedala, da je zelo verjetno, da se bo epidemiološka slika še slabšala in bodo potrebni nadaljnji ukrepi.

Mateja Logar
Novice Mateja Logar: Dvomov ni več, začel se je tretji val #video

V petek je sedemdnevno povprečje na novo potrjenih okužb po več kot mesecu dni zopet preseglo številko 800, v soboto pa je glede na dan prej še naraslo in doseglo število 808. 14-dnevna incidenca okužb je po podatkih vlade narasla za sedem na 500. Po podatkih covid sledilnika je število aktivnih primerov okužb naraslo na 10.554.

V soboto 18-odstotni delež pozitivnih 

V soboto so sicer v Sloveniji opravili 2849 PCR testov in potrdili 516 okužb z novim koronavirusom, s čimer je delež pozitivnih testov znašal 18,1 odstotka. Naraslo je tako število hospitalizacij kot bolnikov na intenzivni negi. V bolnišnicah se je v soboto zdravilo 473 bolnikov, od tega 93 na intenzivni negi. Umrlo je pet covidnih bolnikov.

Testiranje zaposlenih v osnovnih šolah
Novice Covid-19 v Sloveniji: slab trend se nadaljuje #video

Medtem se danes skladno z odločitvijo vlade ob upoštevanju navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje poleg posavske in jugovzhodne regije odpirajo terase in vrtovi lokalov tudi v primorsko-notranjski regiji. V obalno-kraški regiji pa bodo lahko vrata pod določenimi pogoji odprle vse trgovine, kot to velja v preostalem delu države.

Ne spreglejte