SiolNET. Novice Slovenija
6,51

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Covid-19 v Sloveniji: slab trend se nadaljuje #video

6,51

termometer

V soboto smo v Sloveniji ob opravljenih 2.849 testih PCR potrdili 516 novih okužb s koronavirusom, delež pozitivnih testov je bil 18,1-odstoten. Opravljenih je bilo tudi 6.843 hitrih testov. Sobota je bila z vidika števila pozitivnih testov najslabša v zadnjih šestih tednih. V soboto je zaradi posledic koronavirusne bolezni umrlo pet oseb.

Po podatkih Sledilnika Covid-19, ki jih ta pridobi od NIJZ, imamo v Sloveniji trenutno 10.554 aktivnih primerov okužb z novim koronavirusom. Povprečje pozitivnih testov zadnjih sedmih dni je od sobote nekoliko višje kot dan prej in sicer znaša 812,9, kar je 0,6-odstotni prirast. 

Število smrtnih žrtev bolezni covid-19 v Sloveniji se je v soboto dvignilo še za pet, vseh umrlih od začetka epidemije je že 3.972. 

Od sobote je nekoliko slabše tudi stanje v bolnišnicah: včeraj je bilo namreč hospitaliziranih 39 oseb (skupno je v slovenskih bolnišnicah 437 covidnih bolnikov), v domačo oskrbo pa odpuščenih le 19. Večji je tudi pritisk na intenzivne enote bolnišnic, kjer se od sobote zdravi 93 ljudi, to je pet več kot v petek 

Mateja Logar Novice Mateja Logar: Gremo v smer, v katero si ne želimo

Brez dvoma: začel se je tretji val

Po sobotnih besedah Mateje Logar, vodje svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvo za zdravje, naraščajoči trend okužb brez dvoma nakazuje na to, da je Slovenijo že zajel tretji val epidemije. Stanje v državi se iz dneva v dan slabša predvsem na račun novih sevov koronavirusa, v prvi vrsti angleškega. Prisotnost tega v testnih vzorcih, ki so bili poslani v analizo, je ta teden že presegala dvajset odstotkov. 

V ponedeljek se sicer ponovno sestane posvetovalna skupina za covid-19, med drugim pa bodo razpravljali o uvedbi morebitnih novih ukrepov. Logarjeva je v soboto sicer dejala, da bi se lahko posvetovalna skupina v primeru drastičnega poslabšanja razmer sestala že danes. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin