Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 6. 2015,
12.46

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Fakulteta za management menedžment študij advertorial

Petek, 5. 6. 2015, 12.46

2 meseca

Študirajte na fakulteti, ki jo hvalijo študenti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kdaj veste, da ste se pravilno odločili? Ko se ponoči ne zbujate več in se veselite prihodnosti. Odločitev za študij spada med težje, zato vam pomagamo z anketo med študenti Fakultete za management.

Ko se znajdete pred izbiro študija, je najboljše pridobiti čim več informacij od tistih, ki na fakulteti že študirajo. Da bo odločitev lažja, smo za mnenje o študiju vprašali študente Fakultete za management Univerze na Primorskem.

"S študijem na Fakulteti za management bodo študenti pridobili kompetence upravljanja, osvojili bodo veščine komuniciranja v globalni družbi in se zavedli pomena etičnosti uporabe znanj in kompetenc ter spoznali zakonitosti trajnostnega razvoja posameznika in družbe," piše v študijskem vodniku fakultete, ki povezuje ekonomske, poslovne, pravne, organizacijske in vedenjske vede.

Pred vami so informacije o študiju na Fakulteti za management iz prve roke. Preberite si več o izkušnjah študentov in se laže odločite za pravo karierno pot.

"Ne bom vam žal, če se boste vpisali."

Alja Zadnik Pobežin, 2. letnik, magistrski študijski program druge stopnje, Management trajnostnega razvoja: "Dodiplomski in podiplomski študij sem vpisala na Fakulteti za humanistične študije v Kopru. Manjše skupine, individualen odnos s profesorji in dobro počutje so me spodbudili, da sem vzporedno vpisala še Management trajnostnega razvoja na Fakulteti za management v Kopru.

Management trajnostnega razvoja je edinstven študij, ki se izvaja v sodelovanju treh fakultet Univerze na Primorskem (Fakultete za management, Fakultete za humanistične študije in Fakultete za vede o zdravju). Prepričal me je z vizijo programa, saj temelji na cilju, ki bi mu morala družba slediti. Gre namreč za študijski program, ki študentu predstavlja politiko sonaravnega ali trajnostnega razvoja. Ta gradi na tehnološkem in gospodarskem napredku ter na ravnotežju med dopustno obremenitvijo narave in zmernimi potrebami človeštva."

"Študent na tem študiju dobi miselna orodja za širši pogled na posamezni menedžerski in družbeni problem, za sistemsko povezanost med različnimi vidiki in težavami trajnostnega razvoja. Zaradi narave študijskega procesa se naučiš samostojnega in timskega dela pri posameznih projektih, razvijaš komunikacijske ter pisne spretnosti. S študijem na izbranem študijskem programu sem razvila zmožnost kritične rabe pridobljenih interdisciplinarnih teorij v praksi, ne nazadnje pa so uporabna vsa znanja, če jih le sprejmeš. Ne bom vam žal, če se boste vpisali."

Špela Požes, 1. letnik, magistrski študijski program druge stopnje, Management: "Obiskovala sem že dodiplomski študijski program Management. Ker sem si želela znanje še nadgraditi, pa sem se odločila še za magistrski študij na Fakulteti za management. Fakulteta najbolj izstopa zaradi individualnega pristopa in širine znanja. Študij bi priporočila vsem, ki jih zanima področje menedžmenta. Pridobila sem široka znanja s področja prava, ekonomije, financ, računovodstva, menedžmenta itd. Fakulteta za management je prava odločitev."

Danijel Kotnik, 2. letnik, magistrski študijski program druge stopnje, Management trajnostnega razvoja: "Poleg študija na Fakulteti za turistične študije v Portorožu študiram tudi na Fakulteti za management. Vpisal sem se zaradi želje po širitvi znanja, pritegnila me je predvsem interdisciplinarnost študija Management trajnostnega razvoja, saj je študij razpet med štirimi članicami Univerze na Primorskem. To omogoča študentom širok nabor znanj z različnih področij.

Kot prednost bi izpostavil širino znanja, poleg tega pa tudi odnos profesorjev, saj fakulteta ni velika, zato je komunikacija med zaposlenimi in študenti boljša. Znanja, ki sem jih pridobil med študijem, se močno razlikujejo med seboj. Skoraj povsod se je dalo izluščiti uporabna znanja, pa naj bodo na področju prava, ekonomije ali varstva okolja. Od vsakega posameznika je odvisno, kaj in koliko bo od svojega študija odnesel. Zgolj pasivna udeležba pri predmetih ni dovolj, brez samoiniciativnosti pač ne gre."

Rok Kamenšek, 2. letnik, magistrski študijski program druge stopnje, smer Management: "Na Fakulteto za management sem se vpisal, ker potrebujem višjo izobrazbo v službi, ker je študij skoraj brezplačen in ker hočem širiti svoja znanja. Fakulteta v primerjavi z drugimi najbolj izstopa po načinu podajanja znanja, ki se razlikuje od profesorja do profesorja – od enosmernega pa do interaktivnega, kjer je izmenjava mnenj in stališč med študenti in predavateljem zaželena. Študij priporočam vsem, ki bi se radi prepričali, da življenje ni črno-belo. V ospredju mojega zanimanja so: etika, empatija, vodenje in vedenje ljudi ... K uspehu študija pa največ pripomore vsak sam."

Maša Živković, 2. letnik, magistrski študijski program, Management: "Prepričal me je učni program, saj menim, da ob koncu pridobimo širok spekter znanj z različnih področij (pravo, finance, marketing …). Fakulteta izstopa predvsem po širini znanja, seveda pa lahko izpostavim tudi 'ažurnost' referata, individualen pristop in odnos tako profesorjev kot tudi preostalih sodelavcev fakultete. Študij bi priporočila vsem, ki jih poleg ekonomije zanimajo tudi preostala področja, saj FM zajema širok spekter znanj s sorodnih področij, ki pa so predvsem zelo uporabna. Sama sem največ pridobila na področju prava (predvsem delovnega prava), financ in finančnega vidika, računovodstva, organizacije in marketinga. Tistim, ki se spogledujejo s študijem na Fakulteti za management v Kopru, bi to fakulteto priporočila zaradi organizacije fakultete in njenih sodelavcev, saj fakulteta v ospredje postavlja študente in njihove interese, ter tudi zaradi predmetnika, ki zajema širok spekter znanj."

Martina Dolar, 2. letnik, magistrski študijski program, Ekonomija in finance: "S fakulteto sem bila zadovoljna že na dodiplomskem študiju. Izstopa predvsem v odnosu profesorjev do študentov in individualnem pristopu. Predavanja izvajajo v manjših skupinah, kar pa se odraža v tem, da so profesorji bolj dostopni za študente, predavanja so bolj prilagojena študentom ter kakovostnejša. Študij na Fakulteti za management Koper bi priporočila vsem, ki jih zanimajo poslovne vede, saj je program zasnovan tako, da na dodiplomski stopnji študenti pridobijo osnovna znanja s področij, ki zadevajo delovanje organizacij (npr. osnove računovodstva, ekonomije, marketinga, menedžmenta …), nato pa lahko na podiplomski stopnji poglobijo znanje tistega področje, ki jih najbolj zanima. Ker študiram na programu Ekonomija in finance, so to znanja s področja financ (npr. vrednotenje podjetij), računovodstva (npr. analiziranje računovodskih izkazov), poslovne matematike in statistike (npr. uporaba programa za obdelavo statističnih podatkov) in podobno.

Študenti imamo možnost opravljanja izpitov tudi v kvartalih, tako da se obveznosti razporedijo čez vse leto in ne le v dva semestra. Tako hitreje opravimo študijske obveznosti."

Ne spreglejte