Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 4. 2024,
11.04

Osveženo pred

1 teden, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

Maribor Slovenija labod

Torek, 23. 4. 2024, 11.04

1 teden, 3 dni

Srce parajoča zgodba iz Maribora: zaradi človeške zlobe ostal brez samice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
Labodka | Labodka je imela zdrobljeno nogo in zlomljen vrat.  | Foto FB/Bina Sabina

Labodka je imela zdrobljeno nogo in zlomljen vrat.

Foto: FB/Bina Sabina

Občanka Maribora je pred dnevi opazila labodje gnezdo, v katerem je bila negibna labodka, poleg nje pa pet jajc, iz katerih se bodo izvalili mladički. Labodko je pregledal veterinar in ugotovil, da ima zdrobljeno nogo in zlomljen vrat. Zaradi hudih poškodb so jo morali uspavati. Zdaj je samec ostal sam s petimi jajci. 

Laboda sta gnezdo naredila na mestu, precej oddaljenem od vode.  | Foto: FB/Bina Sabina Laboda sta gnezdo naredila na mestu, precej oddaljenem od vode. Foto: FB/Bina Sabina "Človeška zloba res ne pozna meja! A more res vsako leto zaradi človeške zlobe v mukah umreti labodka mama?!" se v zapisu na omrežju Facebook sprašuje občanka iz Maribora, ki je pred dnevi v labodjem gnezdu opazila negibno labodko, ki je že izvalila pet jajc. 

Nemudoma je poklicala veterinarja, ki je ugotovil, da ima zdrobljeno nogo in zlomljen vrat, najverjetneje od udarca avtomobila, zato so jo rešili trpljenja in uspavali. "Žalostno, še bolj žalostno pa je to, da je samček ostal sam sredi gnezda s petimi jajci. Vidi se, da je zmeden, pogreša svojo partnerko, ne razume, kaj se je zgodilo," je opisala občanka Sabina. 

"Ljudje so brezobrazni" 

"Ljudje so res brezobrazni, avtomobile parkirajo čisto v gnezdo, čeprav vidijo, da sta tam laboda. Kdaj smo postali kot narod tako apatični, brez kančka empatije do živali, ki nam toliko zaupajo, da si v naši bližini izbirajo prostor za gnezdenje? Komu je bila labodka na poti, da jo je iz objestnosti povozil ob njenem gnezdu samo zato, da je parkiral avto?!" se še sprašuje in doda: "Upam, da boš vsak dan občutil na sebi zlo, ki si ga naredil, karma vse povrne!" 

Laboda sta si sicer, kot je še pojasnila, gnezdo naredila na mestu, ki je precej oddaljeno od vode, zato bo samec vsak dan potreboval svežo vodo, koruzo in solato, če bo vztrajal pri gnezdu in želel valiti sam.

Občanka ob tem poziva vse, ki bi želeli pomagati in prinesti hrano, naj ji pišejo prek Messengerja. Opozarja tudi, da labodu ne mečite kruha. O incidentu sta bili obveščeni tudi Snaga in Mestna občina, ki bosta poskrbeli za zaščitno ograjico. 

ptičja gripa, labod
Novice Pri labodih v Ljubljani potrdili ptičjo gripo
Labodi
Novice Krut zločin: najstniki ukradli labodko, jo spekli in pojedli
Ne spreglejte