Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 2. 2014,
15.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Slovenske železnice vlak

Ponedeljek, 10. 2. 2014, 15.46

7 let, 12 mesecev

Spet vlaki med Jesenicami in Bohinjsko Bistrico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenskim železnicam je uspelo ponovno vzpostaviti povezavo na progi med Jesenicami in Bohinjsko Bistrico, kjer so od prejšnjega tedna vozili avtobusi.

Med krajema od 15. ure spet vozijo potniški vlaki in avtovlaki, proga med Jesenicami in Novo Gorico je tako spet v celoti prevozna, so sporočili iz Slovenskih železnic.

V soboto proti večeru so električni vlaki ponovno začeli voziti tudi na odseku gorenjske proge med Kranjem in Jesenicami. S tem je celotna proga med Ljubljano in Jesenicami spet prevozna za električne vlake.

Na progi Ljubljana - Sežana je elektrifikacija praktično uničena Potniški promet pa še vsaj do maja ne bo mogoč za progo Ljubljana−Sežana, kjer je elektrifikacija zaradi vremenskih ujm praktično uničena. Potnike na tej razdalji vozijo nadomestni avtobusi, z električnimi vlaki se je mogoče peljati le od prestolnice do Borovnice.

Nadomestni avtobusi do preklica povezujejo Ljubljano s Koprom, Ilirsko Bistrico in Reko. Odhodi in postanki na vmesnih postajah so v skladu z voznimi redi vlakov, ki jih nadomeščajo. Mogoče so zamude.

V četrtek zvečer je Slovenskim železnicam uspelo progo med Koprom in Ljubljano usposobiti za tovorne vlake, ki bodo do popravila obsežne škode na električni mreži vozili z dizelskimi lokomotivami. Ker so te precej bolj hrupne od električnih, se prebivalcem ob progi, ki je nepogrešljiv del slovenskega železniškega omrežja in edina železniška povezava Luke Koper z notranjostjo Slovenije, opravičujejo za povečani hrup.

Ponekod še vedno nadomestni avtobusni promet Avtobusni prevoz je že vedno organiziran tudi na delu proge Maribor−Prevalje, in sicer med Rušami in Prevaljami. Na preostalih progah promet poteka v skladu z voznim redom, mogoče so manjše zamude.

V mednarodnem prometu pa je v organizaciji Slovenskih železnic nadomestni avtobusni prevoz organiziran na razdalji Beljak−Jesenice.

Ne spreglejte