Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 7. 2020,
12.47

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,23

4

Natisni članek

COVID-19 Koronavirus okužba Hrvaška

Četrtek, 30. 7. 2020, 12.47

3 leta, 9 mesecev

Na Hrvaškem 78 novih okužb, skupno število preseglo pet tisoč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,23

4

Hrvaška, morje | Na Hrvaškem so potrdili še 78 okužb z novim koronavirusom, umrli so še trije bolniki, ki so zboleli za novim koronavirusom. | Foto Getty Images

Na Hrvaškem so potrdili še 78 okužb z novim koronavirusom, umrli so še trije bolniki, ki so zboleli za novim koronavirusom.

Foto: Getty Images

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 78 okužb z novim koronavirusom, umrli so še trije bolniki. Testirali so 1.448 ljudi. Na Hrvaškem so včeraj poročali o 71 okužbah z novim koronavirusom. V Srbiji in BiH so medtem v zadnjih 24 urah zabeležili nekoliko manj novih okužb kot dan pred tem. V obeh omenjenih državah so sicer spet zabeležili več kot 300 novih okužb.

Največ novih okužb so v zadnjih 24 urah potrdili v Vukovarsko-srijemski županiji, in sicer 31. Sledita Splitsko-dalmatinska županija s 17 novimi okužbami in Zagreb, kjer so potrdili 13 novih okužb. Aktivnih okužb je 749.

Končni podatki se sicer pogosto ne ujemajo s seštevkom podatkov iz posameznih županij. Razlika se pojavlja zaradi različnih presečnih časov, v katerih posamezne županije zbirajo podatke o okužbah. Tako je bil seštevek števila novih okužb iz posameznih županij danes najmanj 79.

 

Največ 140 okužb v enem dnevu, skupno več kot pet tisoč

Število okuženih pri naši južni sosedi raste od druge polovice junija. Največ okuženih v enem dnevu so imeli 11. julija, in sicer 140. Do zdaj so na Hrvaškem potrdili 5.071 okužb, umrlo je 144 ljudi, opravili pa so 117.170 testov.

V Avstriji v zadnjih 24 urah 105 novih okužb

V Avstriji so v zadnjih 24 urah potrdili 105 novih okužb z novim koronavirusom, je razvidno iz podatkov ministrstva za zdravje. Okoli tretjino novih okužb so potrdili v zvezni deželi Zgornja Avstrija. V Avstriji statistiko o okužbah objavljajo večkrat dnevno, zato velja, da so 105 okužb v zadnjih 24 urah potrdili danes do 9.30. 

Za primerjavo pa so v zadnjih 24 urah do 11. ure potrdili 90 novih okužb. Glede na jutranjo statistiko so nove okužbe potrdili v vseh avstrijskih zveznih deželah, od tega so jih 32 potrdili v Zgornji Avstriji, sledita pa Dunaj z 21 in Spodnja Avstrija s 13 okužbami. Pri naših severnih sosedih so od izbruha potrdili več kot 20.900 okužb, od tega je umrlo 718 ljudi. V bolnišnicah je trenutno 105 bolnikov s covid-19, od tega jih je 18 na intenzivni negi. (STA)

V Srbiji in BiH nekoliko manj novih okužb

V državah Zahodnega Balkana se število okužb z novim koronavirusom še naprej povečuje. V Srbiji so jih sicer v zadnjih 24 urah zabeležili nekaj manj kot dan prej, a še vedno 321. Nekaj manj novih okužb so v zadnjih 24 urah zabeležili tudi v BiH, kjer so danes potrdili še 313 okužb. V BiH so v zadnjih 24 urah zabeležili tudi dve novi smrtni žrtvi bolezni covid-19.

Število novih okužb v BiH je tako manjše kot v sredo, ko so zabeležili rekordnih 363 novih okužb. V sredo je za posledicami okužbe umrlo tudi osem ljudi, skupaj je v državi za boleznijo covid-19 umrlo 328 bolnikov.

V Srbiji so v zadnjih 24 urah potrdili 321 novih okužb, umrlo pa je sedem bolnikov, ki so se okužili z novim koronavirusom. | Foto: Reuters V Srbiji so v zadnjih 24 urah potrdili 321 novih okužb, umrlo pa je sedem bolnikov, ki so se okužili z novim koronavirusom. Foto: Reuters

Nekoliko manjše število okužb kot dan prej so danes zabeležili tudi v Srbiji, in sicer 321, za boleznijo covid-19 pa je umrlo še sedem ljudi. Skupno število potrjenih okužb v Srbiji je zdaj preseglo številko 25 tisoč, umrlo pa je že 565 ljudi. V Severni Makedoniji so medtem zabeležili še 119 novih okužb, umrli so še štirje bolniki. Za boleznijo covid-19 je v tej državi umrlo 480 ljudi.

Širjenje virusa pa se medtem krepi na Kosovu. Tam so v zadnjem dnevu tam zabeležili 258 primerov okužbe in 16 smrtnih žrtev. To je najvišje število smrti zaradi bolezni covid-19 na Kosovu v enem dnevu. Skupaj je zaradi bolezni covid-19 tam umrlo 212 ljudi, poroča STA.

V Italiji vedno več okužb z novim koronavirusom

Število smrtnih žrtev covid-19 je v zadnjih 24 urah v Italiji spet padlo, a po drugi strani narašča število novih okužb z novim koronavirusom. Umrli so trije bolniki, dan pred tem jih je umrlo šest. Okužbo so s srede na četrtek potrdili pri 386 ljudeh, med drugim tudi pri 123 migrantih, ki so nastanjeni v Trevisu. V sredo je število novih potrjenih okužb v Italiji znašalo 289.

Trenutno je v državi aktivno okuženih 12.230 ljudi, v bolnišnicah pa se zdravi 748 bolnikov, kar je 17 več kot v sredo. Nekaj več je tudi tistih, ki zaradi covid-19 potrebujejo intenzivno nego. Danes jih je bilo 47, še v sredo pa 38. Okužbo s koronavirusom so nazadnje potrdili tudi pri 123 migrantih v nastanitvenem centru v Trevisu v Benečiji. Okuženi so brez simptomov, zanje pa je odrejena karantena v nastanitvenem centru. (STA)


Preberite še:

Bojana Beović
Novice "Pri bivanju na Hrvaškem je treba biti izrazito pozoren" #video
Hrvaška. Obala. Morje. Plaža. Poletje.
Novice Obrazec za prestop meje s Hrvaško
Hrvaška. Obala. Morje. Plaža. Poletje.
Novice Kdaj bo Hrvaška na rdečem seznamu #izračun #video
Covid-19. Koronavirus. Plaža. Dekle. Hrvaška.
Novice Na Hrvaškem 71 novih okužb, umrla je ena oseba #video

 

Ne spreglejte