SiolNET. Novice Slovenija
2,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Hrvaškem 78 novih okužb, skupno število preseglo pet tisoč

2,23

termometer

Hrvaška, morje
Na Hrvaškem so potrdili še 78 okužb z novim koronavirusom, umrli so še trije bolniki, ki so zboleli za novim koronavirusom. Foto: Getty Images

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 78 okužb z novim koronavirusom, umrli so še trije bolniki. Testirali so 1.448 ljudi. Na Hrvaškem so včeraj poročali o 71 okužbah z novim koronavirusom. V Srbiji in BiH so medtem v zadnjih 24 urah zabeležili nekoliko manj novih okužb kot dan pred tem. V obeh omenjenih državah so sicer spet zabeležili več kot 300 novih okužb.

Največ novih okužb so v zadnjih 24 urah potrdili v Vukovarsko-srijemski županiji, in sicer 31. Sledita Splitsko-dalmatinska županija s 17 novimi okužbami in Zagreb, kjer so potrdili 13 novih okužb. Aktivnih okužb je 749.

Končni podatki se sicer pogosto ne ujemajo s seštevkom podatkov iz posameznih županij. Razlika se pojavlja zaradi različnih presečnih časov, v katerih posamezne županije zbirajo podatke o okužbah. Tako je bil seštevek števila novih okužb iz posameznih županij danes najmanj 79.

 

Največ 140 okužb v enem dnevu, skupno več kot pet tisoč

Število okuženih pri naši južni sosedi raste od druge polovice junija. Največ okuženih v enem dnevu so imeli 11. julija, in sicer 140. Do zdaj so na Hrvaškem potrdili 5.071 okužb, umrlo je 144 ljudi, opravili pa so 117.170 testov.

V Avstriji v zadnjih 24 urah 105 novih okužb

V Avstriji so v zadnjih 24 urah potrdili 105 novih okužb z novim koronavirusom, je razvidno iz podatkov ministrstva za zdravje. Okoli tretjino novih okužb so potrdili v zvezni deželi Zgornja Avstrija. V Avstriji statistiko o okužbah objavljajo večkrat dnevno, zato velja, da so 105 okužb v zadnjih 24 urah potrdili danes do 9.30. 

Za primerjavo pa so v zadnjih 24 urah do 11. ure potrdili 90 novih okužb. Glede na jutranjo statistiko so nove okužbe potrdili v vseh avstrijskih zveznih deželah, od tega so jih 32 potrdili v Zgornji Avstriji, sledita pa Dunaj z 21 in Spodnja Avstrija s 13 okužbami. Pri naših severnih sosedih so od izbruha potrdili več kot 20.900 okužb, od tega je umrlo 718 ljudi. V bolnišnicah je trenutno 105 bolnikov s covid-19, od tega jih je 18 na intenzivni negi. (STA)

V Srbiji in BiH nekoliko manj novih okužb

V državah Zahodnega Balkana se število okužb z novim koronavirusom še naprej povečuje. V Srbiji so jih sicer v zadnjih 24 urah zabeležili nekaj manj kot dan prej, a še vedno 321. Nekaj manj novih okužb so v zadnjih 24 urah zabeležili tudi v BiH, kjer so danes potrdili še 313 okužb. V BiH so v zadnjih 24 urah zabeležili tudi dve novi smrtni žrtvi bolezni covid-19.

Število novih okužb v BiH je tako manjše kot v sredo, ko so zabeležili rekordnih 363 novih okužb. V sredo je za posledicami okužbe umrlo tudi osem ljudi, skupaj je v državi za boleznijo covid-19 umrlo 328 bolnikov.

V Srbiji so v zadnjih 24 urah potrdili 321 novih okužb, umrlo pa je sedem bolnikov, ki so se okužili z novim koronavirusom. V Srbiji so v zadnjih 24 urah potrdili 321 novih okužb, umrlo pa je sedem bolnikov, ki so se okužili z novim koronavirusom. Foto: Reuters

Nekoliko manjše število okužb kot dan prej so danes zabeležili tudi v Srbiji, in sicer 321, za boleznijo covid-19 pa je umrlo še sedem ljudi. Skupno število potrjenih okužb v Srbiji je zdaj preseglo številko 25 tisoč, umrlo pa je že 565 ljudi. V Severni Makedoniji so medtem zabeležili še 119 novih okužb, umrli so še štirje bolniki. Za boleznijo covid-19 je v tej državi umrlo 480 ljudi.

Širjenje virusa pa se medtem krepi na Kosovu. Tam so v zadnjem dnevu tam zabeležili 258 primerov okužbe in 16 smrtnih žrtev. To je najvišje število smrti zaradi bolezni covid-19 na Kosovu v enem dnevu. Skupaj je zaradi bolezni covid-19 tam umrlo 212 ljudi, poroča STA.

V Italiji vedno več okužb z novim koronavirusom

Število smrtnih žrtev covid-19 je v zadnjih 24 urah v Italiji spet padlo, a po drugi strani narašča število novih okužb z novim koronavirusom. Umrli so trije bolniki, dan pred tem jih je umrlo šest. Okužbo so s srede na četrtek potrdili pri 386 ljudeh, med drugim tudi pri 123 migrantih, ki so nastanjeni v Trevisu. V sredo je število novih potrjenih okužb v Italiji znašalo 289.

Trenutno je v državi aktivno okuženih 12.230 ljudi, v bolnišnicah pa se zdravi 748 bolnikov, kar je 17 več kot v sredo. Nekaj več je tudi tistih, ki zaradi covid-19 potrebujejo intenzivno nego. Danes jih je bilo 47, še v sredo pa 38. Okužbo s koronavirusom so nazadnje potrdili tudi pri 123 migrantih v nastanitvenem centru v Trevisu v Benečiji. Okuženi so brez simptomov, zanje pa je odrejena karantena v nastanitvenem centru. (STA)


Preberite še:

Hrvaška, morje Novice "Pri bivanju na Hrvaškem je treba biti izrazito pozoren" #video Hrvaška. Obala. Morje. Plaža. Poletje. Novice Obrazec za prestop meje s Hrvaško Plaža. Dekle. Morje. Novice Kdaj bo Hrvaška na rdečem seznamu #izračun #video Covid-19. Koronavirus. Plaža. Dekle. Hrvaška. Novice Na Hrvaškem 71 novih okužb, umrla je ena oseba #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin