SiolNET. Novice Slovenija
3,46

termometer

  • Messenger
  • Messenger
https://entercroatia.mup.hr/

Obrazec za prestop meje s Hrvaško

3,46

termometer

Hrvaška. Obala. Morje. Plaža. Poletje.
Foto: Getty Images

Preden se odpravite na Hrvaško, je smiselno izpolniti spletni obrazec hrvaškega notranjega ministrstva in si tako prihraniti nekaj časa, saj ga boste sicer morali izpolniti na meji. Obrazec je tudi v slovenskem jeziku.

Najprej v obrazcu, ki ga najdete na spletni strani entercroatia.mup.hr, izberete jezik, nato pa kliknete gumb Izpolnite obrazec. Izberete razlog potovanja. Na voljo imate tri možnosti: osebni/družinski razlogi, poslovni ali gospodarski razlogi in turistični razlogi.

Nato izberete državo odhoda ter datum, kdaj boste vstopili na Hrvaško ter koliko časa boste tam. Časovno obdobje je omejeno na največ 90 dni.

Obrazec za prestop meje s Hrvaško Obrazec za prestop meje s Hrvaško Foto: zajem zaslona

Svoje podatke nato izpolni tako imenovani nosilec potovanja. Med drugim morate vpisati vrsto ter številko osebnega dokumenta, e-naslov, na katerega boste prejeli potrdilo o sprejetju napovedi in vse potrebne informacije v zvezi z bivanjem na Hrvaškem.

Obrazec vsebuje tudi štiri vprašanja, na katera morate odgovoriti, in sicer:

- Ali ste preboleli covid-19?

- Ali ste potovali v zadnjih 14 dneh?

- Ali vam je bil odrejen ukrep osamitve oziroma karantene v državi stalnega prebivališča ?

- Ali ste bili v stiku z osebo, ki je prebolela covid-19 v zadnjih 14 dneh?

Če z vami v isti kraj potuje še kakšna oseba, morate dopisati tudi njene podatke. Če gredo člani družine v različne kraje, mora vsak potnik posebej izpolniti poseben obrazec.

V obrazcu nato izpolnite še podatke o nastanitvi. Izbirate lahko med petimi vrstami nastanitve: turistična namestitev, lastna nepremičnina, lastno plovilo, lastni avtodom/prikolica in poslovni objekt.

Obrazec za prehod meje s Hrvaško Obrazec za prehod meje s Hrvaško Foto: zajem zaslona

Na koncu odkljukate še okvirček, s čimer se strinjate, da se vaši podatki lahko uporabijo ob prihodu na Hrvaško, in sicer ob potrebi posredovanja informacij o ukrepih zdravstvenega varstva in ob zahtevi po epidemiologu. Na koncu kliknete na modri gumb Pošlji.

Na meji morate nato pokazati potrdilo o napovedi, ki ga boste ob izpolnitvi obrazca dobili na vaš e-naslov. Postavite ga na vetrobransko steklo vozila za lažji prehod meje, svetujejo na hrvaškem notranjem ministrstvu. Slovencem kot še nekaterim državljanom drugih držav pa ob prehodu meje ni treba posebej prilagati dokazil o razlogu vstopa na Hrvaško. Morate pa na meji imeti s seboj osebni dokument, ki ste ga navedli v obrazcu.

Preberite še:

mejni prehod, Metlika Trendi Manjši mejni prehodi s Hrvaško, na katerih se lahko izognete gneči #video Hrvaška Digisvet Kaj je pametno storiti, preden se podate na Hrvaško

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin