SiolNET. Novice Slovenija
0,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šoltes in Erjavec pozabila na stare zamere iz afere s kantami

0,88

termometer

Šoltes Erjavec
Foto: STA

Stranka DeSUS je danes kot nosilca liste kandidatov za poslanke in poslance v Evropskem parlamentu potrdila aktualnega evropskega poslanca Igorja Šoltesa. Ob tem sta tako prvak stranke Karl Erjavec kot Šoltes potrdila, da so stare zamere iz afere s kantami pozabljene.

Karl Erjavec Novice Erjavec krivdo za arbitražno sramoto vali na arbitra Sekolca #video

Na kandidatni listi DeSUS so ob Igorju Šoltesu še asistent evropskega poslanca Iva Vajgla Damjan Stanonik, izvršna direktorica Slovenske filantropije Tereza Novak, upokojenka iz Hoč Zdenka Gajzer, upokojenec in lastnik podjetja iz Izole Vitomir Mavrič, vodja oddelka kontrole kakovosti v Leku Maja Sušec, vodja prodaje ključnim kupcem v Vina Kras Peter Boršič in vodja sektorja za stanovanja na okoljskem ministrstvu Vesna Dragan.

Erjavec doma bolj potreben

Na evropskih volitvah pa ne bo kandidiral Erjavec. "Zaenkrat tukaj nisem videl izziva, glede na to, da sem član vlade in opravljam tudi funkcijo predsednika stranke. Mislim, da sem doma bolj potreben," je povedal.

Erjavec je poudaril, da so kot stranka dobro organizirani, in spomnil, da je udeležba na evropskih volitvah nizka. "Mislim, da je to prednost za DeSUS, naši volivci gredo na volitve," je pojasnil. Dodal je, da je prepričan, da bodo imeli svojega evropskega poslanca in da bo imel ta "tudi zelo dobre možnosti, da v evropskem parlamentu zasede kakšno pomembno mesto".

Erjavec na prihajajočih volitvah ne bo kandidiral, saj je mnenja, da je doma bolj potreben. Erjavec na prihajajočih volitvah ne bo kandidiral, saj je mnenja, da je doma bolj potreben. Foto: STA

Do 26. maja Šoltes pričakuje težko borbo. "Dobili smo listo, ki jo sestavljajo žlahtnost in mladost, tudi modrost, humanost in strokovnost. To je garancija, da gre za verodostojno listo, ki bo naslavljala realne teme," je povedal Šoltes.

Zamere s starimi kantami pozabljene

Znotraj evropskega parlamenta želijo pridobiti predvsem sredstva, ki omogočajo socialno trdnost. "Tudi sredstva za izgradnjo domov za starejše in sredstva za medgeneracijsko sodelovanje. Pri tem je treba naslavljati vprašanja trga dela, prekarnosti in zagotavljanja stabilne perspektive za mlade in stabilne pokojninske blagajne," je pojasnil.

Šoltes in Erjavec sta zakopala bojno "kanto". Šoltes in Erjavec sta zakopala bojno "kanto". Foto: Ana Kovač

Šoltes in Erjavec sta še povedala, da so stare zamere iz zadeve s kantami pozabljene. "Če se izrazim poetično, bi rekel, da sva zamere vrgla v smeti ali kante," je odgovoril Šoltes in dodal, da je v politiki pomembno sodelovanje. "V slovenski politiki je že preveč primerov, kjer te zamere blokirajo odločitve, ki so pomembne za Slovenijo in Evropo," je pojasnil.

Erjavec pa je dodal: "V zvezi s tem nisem imel nikdar nobene zamere. Ker so bili igralci pri kantah čisto drugje. Šoltes je samo opravljal svojo strokovno nalogo," je pojasnil.

Revizijsko poročilo računskega sodišča je namreč leta 2010, ko je slednjega vodil Šoltes, Erjavca odneslo s položaja ministra za okolje. Erjavec je takrat odstopil sam, poziv k razrešitvi pa je komentiral z besedami, da ne more skrbeti "za vsako kanto posebej v tej državi".

Igor Šoltes, Boris Štefanec, Argument Novice Evropske volitve: Erjavec se pogovarja tudi s Šoltesom

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin