SiolNET. Novice Slovenija
1,79

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sodnica ustavila prekrškovni postopek proti mariborskemu dijaku in se opravičila

1,79

termometer

maribor |  | Foto: "Očitno je zmagal razum. Postopek se je ustavil, sodnica pa se je v imenu sodstva opravičila," je vidno olajšan povedal dijak Matic.
Foto: "Očitno je zmagal razum. Postopek se je ustavil, sodnica pa se je v imenu sodstva opravičila," je vidno olajšan povedal dijak Matic.

Mariborska okrajna sodnica je ustavila prekrškovni postopek zoper dijaka, ki je februarja sodeloval na mirnem protestu na Trgu svobode v Mariboru, s katerim so dijaki zahtevali vrnitev v šolske klopi, in se v imenu sodstva tudi opravičila. Zagovornik Dino Bauk pričakuje takšno odločitev tudi v primeru ostalih dveh dijakinj, ki sta se znašli v enakem postopku.

"Očitno je zmagal razum. Postopek se je ustavil, sodnica pa se je v imenu sodstva opravičila," je vidno olajšan povedal dijak Matic ob odhodu z okrajnega sodišča v Mariboru, kjer je moral danes stopiti pred sodnika za prekrške zaradi februarskega mirnega protesta "Hvalabogu, da je prišlo do tega, da ni bilo še kakšnih zapletov. Navsezadnje je bil to edini možen zaključek, zato sem vesel, da se je vse skupaj končno zaključilo," je dodal.

Vesel sem, da se je vse skupaj zaključilo, je po obravnavi dejal Matic.  | Foto: STA Vesel sem, da se je vse skupaj zaključilo, je po obravnavi dejal Matic. Foto: STA

Ustavitev postopka je predlagal njegov odvetnik. "Sodnica je sledila predlogu obrambe, potem ko je Matic prebral izjemen zagovor, ki ga je sam napisal; zakaj je bil tam, kako preslišani in pozabljeni so bili s strani šolske in sicer oblasti v tej državi, kako nujno je bilo, da se oglasijo, in kakšno stisko so doživljali," je v izjavi za medije pojasnil Bauk.

Med zbranimi pred sodiščem so bili tudi tokrat številni dijaki, pa tudi starši dijaka Matica. "Stojimo mu ob strani, ker menimo, da je ravnal prav. Dlje časa, ko bo to trajalo, večja farsa bo to za državo in celoten sistem," je ob prihodu na sodišče povedal njegov oče.

okrajno sodišče Maribor, shod v podporo dijakinji Novice Zaslišana prva dijakinja, pred sodiščem množica ljudi #video

Na mirnem shodu na mariborskem Trgu svobode 9. februarja so policisti zaradi domnevnega kršenja zakona o nalezljivih boleznih odredili šestim osebam globo v višini 400 evrov, trije pa so zato, ker so bili mladoletni, prejeli pozive na zagovor pred sodnikom za prekrške, piše STA. 

Vsi trije so dijaki II. gimnazije Maribor. Prva dijakinja je pred sodnika za prekrške stopila prejšnji teden, druga pa še nima novega datuma, saj je bil zanjo razpisani narok zaradi omejenega delovanja sodišč pred tremi tedni prestavljen.

Testiranje zaposlenih v osnovnih šolah Novice V ponedeljek 718 na novo okuženih s koronavirusom #video Marion Fafangel Novice Fafangel zapustil strokovno skupino: Jaz se boga ne želim igrati

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin