Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 11. 2023,
15.38

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

Natisni članek

Necenzurirano sodišče tožba davčna utaja davki Mojca Šetinc Pašek Rok Snežič

Sreda, 8. 11. 2023, 15.38

5 mesecev, 3 tedne

Snežič vložil ovadbo proti Mojci Šetinc Pašek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43
Rok Snežič | Roka Snežiča je zmotila tudi izjava Šetinc Paškove, da se je pri poslih Roka Snežiča s pretežno bosanskimi državljani izrisala "zelo podobna shema nekega finančnega mehanizma, ki bi mu mirno lahko rekli pralnica denarja". | Foto STA

Roka Snežiča je zmotila tudi izjava Šetinc Paškove, da se je pri poslih Roka Snežiča s pretežno bosanskimi državljani izrisala "zelo podobna shema nekega finančnega mehanizma, ki bi mu mirno lahko rekli pralnica denarja".

Foto: STA

Davčni svetovalec Rok Snežič je danes na Specializirano državno tožilstvo vložil ovadbo proti predsednici preiskovalne komisije DZ, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank, Mojci Šetinc Pašek. Očita ji več kaznivih dejanj, med drugim zlorabo uradnega položaja in prekoračitev pooblastil.

Komisija DZ, ki je v ponedeljek sprejela vmesno poročilo, je pri svojem delu vzela pod drobnogled tudi primer davčnega svetovalca Roka Snežiča in njegove povezave s SDS. To je zmotilo Snežiča, zato je na Specializirano državno tožilstvo naznanil sum več kaznivih dejanj predsednice komisije, poslanke Šetinc Pašek, med drugim sume zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, prekoračitve pooblastil, zlorabe osebnih podatkov in nevestnega dela v službi.

Po Snežičevem mnenju je Šetinc Paškova "več kot očitno" hudo zlorabila svoj položaj, s tem ko je kot predsednica preiskovalne komisije DZ vodila preiskavo zoper njega. Po ustavi lahko državni zbor odredi preiskavo o zadevah javnega pomena. "Moje poslovanje v tujini, kot je navedla Paškova, z bosanskimi državljani pa ni zadeva javnega pomena," meni Snežič. Poudarja, da sam ni niti politik niti član politične stranke, javni funkcionar, javni uslužbenec ali prejemnik sredstev iz proračuna.

Rok Snežič
Novice Žvižgač: Za posle z Darsom podkupnine Snežiču, del tudi SDS

Šetinc Paškova je tako s preiskavo njegovih poslov v tujini in zbiranjem njegovih osebnih podatkov grobo zlorabila svoj položaj za strankarsko in osebno korist, je prepričan Snežič.

Šetinc Paškova je bila sicer nedavno izključena iz stranke Gibanje Svoboda, ostaja pa poslanka njihove poslanske skupine.

Šetinc Paškova: Snežič pere denar

Snežiča pa je zmotila tudi izjava Šetinc Paškove, da se je pri poslih Roka Snežiča s pretežno bosanskimi državljani izrisala "zelo podobna shema nekega finančnega mehanizma, ki bi mu mirno lahko rekli pralnica denarja".

Miha Kordiš, Levica.
Novice Kordiš: Vse, česar sem kriv, je, da sem na glas povedal, da je Rok Snežič kriminalec

Z izjavo o pralnici denarja je po njegovem mnenju storila kaznivo dejanje obrekovanja, za kar je predpisana kazen do dveh let zapora, "gre tudi za hud sovražni govor, za kar bom podal zasebno kazensko tožbo," je med drugim napovedal Snežič.

Kazenske tožbe po tekočem traku

Rok Snežič, ki v javnosti nastopa kot davčni svetovalec, pogosto vlaga tožbe. Tako je proti novinarjem portala necenzurirano.si vložil več kot 50 kazenskih tožb zaradi razžalitve oziroma žaljive obdolžitve. Vse so skoraj do potankosti enake, praktično tipske, je zapisal novinar portala Primož Cirman. Portal je med drugim preiskoval povezave s SDS in njihove finančne povezave z državljanko BiH Dijano Đuđić, sume zlorab na uradu za preprečevanje pranja denarja v času, ko ga je vodil Damjan Žugelj, pa tudi nenavadne prepise lastništva nad premoženjem, ki naj ga Snežič menda ne bi premogel niti za vzorec.

"Snežičev cilj ni iskanje pravice na sodišču, ampak strateško finančno izčrpanje našega medija, ki bo za obrambo pred neutemeljenimi tožbami porabil leta in na desettisoče evrov," je zapisal Cirman, ki ugotavlja, da si "nek bogat mešetar, ki ima v Sloveniji uradno status reveža", lahko privošči, da se s svojimi dejanji posmehuje pravni državi.
Valentin Hajdinjak
Novice Hajdinjak "Rokom in Gašperjem": Pustite nas pri miru
Rok Snežič
Novice Rok Snežič je bil oproščen
sodisce
Novice Na sodišču zaradi klica o podtaknjeni bombi prekinili narok Snežiča in Kordiša
Rok Snežič
Novice Furs ženi Roka Snežiča vrnil zaseženega maseratija
Rok Snežič
Novice Oglaševalsko razsodišče prekinilo postopek ugotavljanja skladnosti oglasov Roka Snežiča
Ne spreglejte