SiolNET. Novice Slovenija
9,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenija zaradi Adlešičeve in odrezane roke na naslovnici BBC

9,06

termometer

Julija Adlešič | Julija Adlešič je bila kot prvoobtožena v zadevi odrezana roka obsojena na dve leti zaporne kazni. | Foto: STA
Julija Adlešič je bila kot prvoobtožena v zadevi odrezana roka obsojena na dve leti zaporne kazni. Foto: STA

Sodni epilog afere odrezana roka odmeva tudi v tujini. O tem, da je bila prvoobtožena Julija Adlešič spoznana za krivo, da si je zaradi zavarovalniške goljufije namerno odžagala roko, in da je bila na prvi stopnji obsojena na dve leti zapora, na svoji spletni strani obširno poroča tudi britanski BBC. Petkova sodba sicer še ni pravnomočna.

Dogajanje v Sloveniji se redko znajde pod drobnogledom največjih svetovnih medijev. Britanski BBC je danes zjutraj obsežno poročal o petkovem sodnem epilogu afere odrezana roka, in sicer da je bila 22-letna Julija Adlešič, ki je prvoobtožena v zadevi, obsojena na dve leti zapora, medtem ko je njen partner Sebastien Abramov, o katerem niso poročali poimensko, dobil tri leta zapora.

Julija Adlešič Novice Sodišče je odločilo: Julija Adlešič in Sebastien Abramov sta kriva #video

BBC podrobno poročal o sodnem epilogu afere odrezana roka

BBC je poročal, da je bila Adlešičeva, ki se je na sodišču zagovarjala kot nedolžna, leto pred poškodbo zavarovana pri petih različnih zavarovalnicah v vrednosti več kot milijon evrov. Britanska javna radiotelevizija je na spletni strani poročala, da je do aretacije Adlešičeve in sorodnikov Abramova prišlo leta 2019 po tem, ko je prišla v bolnišnico z odrezano roko pod zapestjem.

Britanski BBC je danes zjutraj obširno poročal o sodnem epilogu afere odrezana roka. Sodba sicer še ni pravnomočna. | Foto: zajem zaslona Britanski BBC je danes zjutraj obširno poročal o sodnem epilogu afere odrezana roka. Sodba sicer še ni pravnomočna. Foto: zajem zaslona

Ljubljansko okrožno sodišče je po poročanju BBC ugotovilo, da sta Adlešičeva in Abramov namesto da bi odrezano roko pripeljala s seboj v bolnišnico, poskušala doseči, da bi bila poškodba trajna, vendar pa je zdravnikom uspelo odrezano roko še pravočasno prišiti nazaj na okončino.

Tožilstvo je po poročanju BBC trdilo, da je Abramov na internetu pred dogodkom iskal vsebine glede umetnih rok in da je bila poškodba namerna. Novinarji prav tako poročajo, da je bil Abramov oče Gorazd Colarič obsojen na leto dni pogojne zaporne kazni. O kaznih za Adlešičevo in Abramova se je danes razpisalo več otoških medijev, med drugim tudi Independent in tabloid Daily Mail.

Julija Adlešič Novice Tožilec: Adlešičevi štiri leta in šest mesecev, Abramovu pet let zapora #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin