Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 9. 2020,
6.19

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,07

19

Natisni članek

sodba Sebastien Abramov Julija Adlešič odrezana roka

Petek, 11. 9. 2020, 6.19

3 leta, 7 mesecev

Sodišče je odločilo: Julija Adlešič in Sebastien Abramov sta kriva #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,07

19

Julija Adlešič in Sebastien Abramov sta kriva zavarovalniške goljufije v aferi odrezana roka, je odločilo sodišče. Adlešičevo je obsodilo na dve leti zapora, Abramova pa na tri. Gorazd Colarič, oče Sebastiena Abramova, je bil obsojen na eno leto pogojne zaporne kazni, mater Tinko Huskič Colarič pa je sodišče oprostilo.

Abramov do pravnomočnosti sodbe ostaja v priporu, Adlešičeva pa je lahko na prostosti, je po izreku sodbe še povedala predsednica sodnega senata Marjeta Dvornik. 

Adlešičeva si je januarja lani odrezala levo roko. Trdi, da je šlo za delovno nesrečo pri žaganju vej s krožno žago. Po mnenju tožilca Sedina Kičina pa je to storila namerno, da bi dobila visoko odškodnino. K temu naj bi jo napeljal Abramov, pri goljufiji pa naj bi sodelovala še Huskić Colaričeva in Colarič, piše STA.

Abramov je po navedbah tožilca Adlešičevo pred poškodbo življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. V primeru invalidnosti naj bi se ji obetalo nekaj manj kot 1,2 milijona evrov odškodnine. Zagovornik Abramova Mitja Pavčič pa je dejal, da je tožilec ponudil "nebulozno zgodbo, ki je povsem neživljenjska in nesprejemljiva".

Abramov do pravnomočnosti sodbe ostaja v priporu. | Foto: Uroš Maučec Abramov do pravnomočnosti sodbe ostaja v priporu. Foto: Uroš Maučec

Colarič obtožen še ene goljufije več

Sicer so bili Adlešičeva, Abramov in Huskić Colaričeva obtoženi petih kaznivih dejanj goljufije, Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Tožilec je sodnemu senatu predlagal, naj Adlešičevo obsodi na štiri leta in šest mesecev zapora, Abramova na pet let zapora, Huskić Colaričevo na štiri, Colariča pa na eno leto zapora.

Obramba je zavrnila oceno tožilca, da je dokazni postopek pritrdil očitkom iz obtožnice. Je pa Colaričev zagovornik Peter Prus Pipuš po koncu torkove obravnave v izjavi za medije dejal, da pričakuje "neugodno" odločitev sodišča. "Ne znam si predstavljati, kako bi bili očitki tožilstva sploh izvedljivi pri polni zavesti," je pa v zaključni besedi dejala Adlešičeva, še piše STA.

Julija Adlešič
Novice Sodba v zadevi z odrezano roko bo znana v petek
Julija Adlešič
Novice Afera odrezana roka pred epilogom, sodišče končalo dokazni postopek #video

 

Ne spreglejte