SiolNET. Novice Črna kronika
1,39

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Afera odrezana roka pred epilogom, sodišče končalo dokazni postopek #video

1,39

termometer

Julija Adlešič | Julija Adlešič trdi, da si roke ni odrezala namerno, temveč da je šlo za delovno nesrečo. | Foto: STA
Julija Adlešič trdi, da si roke ni odrezala namerno, temveč da je šlo za delovno nesrečo. Foto: STA

Na ljubljanskem okrožnem sodišču so danes končali dokazni postopek v zadevi odrezana roka. Sodni senat je namreč zavrnil vse dokazne predloge, ki so jih na zadnjih narokih vložili obtoženi oziroma njihovi zagovorniki. Zaključne besede obrambe in tožilstva je sodnica Marjeta Dvornik napovedala že za prihodnji ponedeljek.

Odločitev sodnega senata, da brez izjeme zavrne vse dodatne dokazne predloge, je na strani obrambe izzvala začudenje. Odvetnik Boris Grobelnik, ki zagovarja prvoobtoženo Julijo Adlešič, je zavrnitev komentiral z besedami, da se je očitno sodišče ne glede na pravico do obrambe odločilo ekspresno končati dokazni postopek.

Afera odrezana roka pred epilogom. Novinar: Vitomir Petrović/Video: Planet.


"Kar je v sodnem spisu, zadošča, zato širitev dokaznega postopka ni potrebna," je odločitev pojasnila sodnica Marjeta Dvornik in dodala, da je sodni senat zavrnil tudi izločitev nekaterih dokazov, ki jo je na naroku v sredo predlagala Adlešičeva. Po pričakovanju je tožilec Sedin Kičin odločitev senata označil za utemeljeno, poroča STA.

Sojenje Abramovu in Adlešičevi Novice Afera odrezana roka se zapleta: očeta danes ni bilo na sodišče #video

Sodni senat zavrnil predlog, naj sodišče pridobi mnenje psihiatra

Na odklonilno stališče sodnega senata je naletel tudi Grobelnikov predlog, naj sodišče pridobi mnenje izvedenca psihiatrične stroke, ali bi bila Adlešičeva pri polni zavesti sploh sposobna storiti dejanje, ki ji ga očita tožilstvo. Ni pa še senat odločil o zagovornikovem predlogu, naj se Adlešičevi ukine hišni pripor. Zaključne besede obrambe in tožilstva se bodo zvrstile na narokih v ponedeljek in torek, v prihodnjem tednu pa je pričakovati tudi izrek sodbe.

Tožilstvo očita Sebastienu Abramovu, da je Julijo Adlešič, preden se je poškodovala, življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. | Foto: STA , Tožilstvo očita Sebastienu Abramovu, da je Julijo Adlešič, preden se je poškodovala, življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Foto: STA ,

Obtožnica Adlešičevi, njenemu partnerju Sebastienu Abramovu ter njegovima staršema Tinki Huskić Colarič in Gorazdu Colariču očita poskus zavarovalniške goljufije. Adlešičeva si je januarja lani odrezala levo roko. Trdi, da je šlo za delovno nesrečo pri žaganju vej s krožno žago. Po mnenju tožilca pa je to storila namerno, da bi dobila odškodnino. K temu naj bi jo napeljal Abramov, pri goljufiji pa naj bi sodelovala še njegova starša.

Abramov je namreč Adlešičevo, preden se je poškodovala, življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Po besedah tožilca se ji je v primeru invalidnosti obetalo vsaj 1,22 milijona evrov odškodnine. Adlešičeva, Abramov in Huskić Colaričeva so obtoženi po petih kaznivih dejanj goljufije, Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Po tožilčevem mnenju je dokazni postopek potrdil vse očitke v obtožnici, obramba pa meni nasprotno.

Sebastien Abramov Novice Sodišče je Sebastiena Abramova obsodilo na zaporno kazen

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin