Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 6. 2024,
20.09

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,59
Nataša Pirc Musar Izrael Avstrija Dunaj veleposlanik Slovenija

Natisni članek

Petek, 7. 6. 2024, 20.09

1 mesec, 2 tedna

Slovenija z novima veleposlanikoma na Dunaju in v Izraelu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,59
Melita Župevc | Barbaro Žvokelj bo na mestu mednarodnih organizacij na Dunaju zamenjala aktualna državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade Melita Župevc. | Foto STA

Barbaro Žvokelj bo na mestu mednarodnih organizacij na Dunaju zamenjala aktualna državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade Melita Župevc.

Foto: STA

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je v četrtek podpisala ukaz o imenovanju Bogdana Batiča za novega veleposlanika Slovenije v Izraelu, je razvidno iz danes objavljenega uradnega lista. Isti dan je podpisala tudi ukaz o imenovanju Melite Župevc na položaj vodje slovenskega predstavništva pri ZN in drugih mednarodnih organizacijah na Dunaju.

Z mesta slovenske veleposlanice v Izraelu se z 31. julijem poslavlja Andreja Purkart Martinez. Na položaju jo bo nasledil Batič, ki trenutno kot začasni odpravnik poslov vodi nedavno odprto slovensko veleposlaništvo v Alžiriji.

Poleg tega konec julija mesto vodje slovenskega predstavništva pri Združenih narodih, Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse) in drugih mednarodnih organizacijah na Dunaju zapušča Barbara Žvokelj. Na položaju jo bo zamenjala aktualna državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade Župevčeva.

Ob tem je vlada izdala sklep o odprtju konzulata Slovenije v največjem vietnamskem mestu Hošiminh, ki ga bo vodil častni konzul Bui Quang Minh.

Britanski veleposlanik v Mehiki Jon Benjamin
Novice Britanski veleposlanik Jon Benjamin zaradi incidenta s puško ostal brez položaja #video
Javier Milei
Novice Španija bo zaradi Mileijevih opazk odpoklicala veleposlanika iz Argentine
Tanja Fajon
Novice Slovenija zaradi blokade volitev na pogovor poklicala odpravnico poslov BiH v Sloveniji
Ne spreglejte