Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 11. 2022,
12.17

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,62

5

Natisni članek

Bela krajina Dolenjska elektrika

Torek, 15. 11. 2022, 12.17

1 leto, 5 mesecev

V udaru elektrike hudo poškodovan moški. Desettisoči ostali brez elektrike.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,62

5

rešilec | Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih se je pri delu hudo poškodoval 26-letni moški. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, od tam pa v UKC Ljubljana. | Foto STA

Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih se je pri delu hudo poškodoval 26-letni moški. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, od tam pa v UKC Ljubljana.

Foto: STA

Ob 10.31 se je zgodil izpad električne energije na večjem območju Dolenjske in Bele krajine. Brez elektrike je ostalo okoli 60 tisoč gospodinjstev, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.

Iz Elesa, ki je skrbnik slovenskega električnega omrežja, so za Siol.net sporočili, da se je na razdelilni postaji Hudo zgodila delovna nesreča. "Prizadeta območja so bile občine Krško, Škocjan, Šmarješke Toplice in Novo mesto. Tehnične težave smo že uspešno odpravili ob 11.05. Več informacij bomo podali po prvi analizi dogodka, ki poteka," so zapisali.

Policisti zbirajo obvestila in ugotavljajo okoliščine nesreče

"O nesreči pri delu na Mirnopeški cesti, kjer naj bi se zgodil udar elektrike, smo bili obveščeni ob 10.32. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih se je pri delu hudo poškodoval 26-letni moški. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, od tam pa v UKC Ljubljana. Policisti in kriminalisti opravljajo ogled, zbirajo obvestila in ugotavljajo okoliščine nesreče. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo," pa je sporočila policija.

Po podatkih zaščite in reševanja je bilo brez elektrike 60 tisoč gospodinjstev, v Elektru Ljubljana pa so zapisali, da je bilo v temi 53.592 odjemalcev.

"V razdelilni transformatorski postaji 110/20 kV Hudo pri Novem mestu so delavci Elesa opravljali redno letno revizijo naprav v enem od odvodnih polj. Eden od delavcev se je pri tem preveč približal delom pod napetostjo, s tem pa je sledil preboj in posledično napetostni udar na delavca. Zaščitne naprave so takoj izklopile vse sosednje naprave. Delavec je pri tem dobil hude opekline in se zdravi v UKC Ljubljana. Vzrok nesreče bo pokazala podrobnejša preiskava, ki jo bo opravil inšpektorat za delo v sodelovanju z odgovornimi službami Elesa.

Dogodku je zaradi delovanja zaščitnih sistemov sledil izpad več sosednjih transformatorskih postaj na sledečih območjih:
območje Ivančne gorice in Trebnjega s transformatorskima postajama 110/20 kV Ivančna Gorica in Trebnje,
območje Novega Mesta s transformatorskimi postajami 110/20 kV Bršljin, Ločna in Gotna vas ter
območje Bele krajine s transformatorskima postajama 110/20 kV Metlika in Črnomelj.

Izpad električne energije moči okoli 100 MW je trajal od dogodka ob 10.30 do ponovne vzpostavitve obratovanja ob 11.04," so zapisali v izjavi Elesa.
SONCE ENERGIJA D.O.O.
Novice Najboljša zaščita pred nepredvidljivimi cenami elektrike
Lučke
Novice Začeli postavljanje lučk v Ljubljani: toliko naj bi znašali stroški za elektriko #foto
električna polnilnica
Avtomoto Elektrika se draži, navili so cene: je tak avto še smiseln?
Ne spreglejte