Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 2. 2020,
14.07

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,97

18

Natisni članek

Koronavirus

Torek, 25. 2. 2020, 14.07

4 leta, 1 mesec

Slovenci si delajo zaloge hrane. Trgovci mirijo.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,97

18

nakupovalni voziček | Foto STA

Foto: STA

Širjenje novega koronavirusa je prestrašilo številne Slovence. Strah se odraža tudi v obisku trgovin, opažajo trgovci. Kupci namreč, po njihovih navedbah, opravljajo večje nakupe, več pa je predvsem povpraševanja po osnovnih živilih in izdelkih z daljšim rokom uporabe. Vsi mirijo, da težav z zalogami za zdaj ne pričakujejo.

Kot so za STA povedali v Mercatorju, so reakcijo kupcev, povezano s širjenjem virusa v sosednjih državah, pričakovali. Največje povečanje prometa beležijo v svojih trgovinah ob meji z Italijo, predvsem na Goriškem, trende rasti pa zaznavajo tudi drugod po državi. V porastu je sicer predvsem povpraševanje po osnovnih živilih, so pojasnili.

Moka, sladkor, olja, suhi kvas, konzervirani izdelki

"Potrudili se bomo, da bodo naše trgovine tudi v prihodnje ustrezno založene, tudi z osnovnimi živili, ki jih nekateri kupci kupujejo na zalogo. To so moka, sladkor, olja, suhi kvas, konzervirani izdelki in podobno. Prepričani pa smo, da ta trenutek ni potrebe za zaskrbljenost v zvezi s pomanjkanjem živil," so navedli v Mercatorju, kjer trenutno ne pričakujejo zaustavitve dobave iz tujine, piše STA.

Koronavirus v Avstriji
Novice Koronavirus tudi v Švici, Avstriji in na Hrvaškem #video

Povečano število večjih nakupov in povečano povpraševanje po izdelkih z daljšim rokom uporabe v zadnjih dneh opažajo tudi v Spar Slovenija. Tudi pri tem trgovcu, so za STA zagotovili, zagotavljajo zadostne količine izdelkov, "ki so na voljo v naših trgovinah, obenem pa smo pripravljeni tudi na morebitno dodatno povpraševanje".

V trgovino po konzerve in razkužilo za roke

Pri Lidl Slovenija pa so za STA povedali, da ob povečanem povpraševanju po trajnih in konzerviranih izdelkih beležijo tudi nekoliko povečano zanimanje za razkužila za roke. Ne glede na to, zalaganje poteka normalno, so dodali. "Ker blago naročamo na dnevni ravni iz našega logističnega centra, so izdelki, četudi kak dan morda poidejo, naslednji dan normalno razpoložljivi," so zatrdili.

Razkužilo
Novice Po maskah v lekarnah zmanjkuje tudi razkužil #video

"Po prvih opažanjih kupci v večji meri posegajo po osnovnih živilih, živilih z daljšim rokom trajanja ter higienskih pripomočkih," so navedbe ostalih trgovcev za STA potrdili še v Hoferju. "Dobavna veriga načeloma ni motena, prav tako se trenutno ne soočamo s pomanjkanjem zalog," so dodali.

Popoldne so se oglasili še iz podjetja Engrotuš, kjer so prav tako nakazali, da je panika odveč. Po njihovih besedah imajo v trgovinah Tuš dovolj zaloge izdelkov, naredili pa bodo vse, da bodo prodajalne ustrezno založene tudi v prihodnje. "Ker blago na dnevni ravni dobavljamo iz lastnega logističnega centra, ta trenutek ni potrebe za zaskrbljenost za pomanjkanje živil," so sklenili, še piše STA.

Diana Vlahinič, OrCa
Trendi Koronavirus: "Ne vidim nič dobrega v tem, da se tako straši ljudi" #video
Koronavirus italija
Novice V Italiji koronavirus zahteval že deset žrtev
Ne spreglejte