Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 4. 2024,
13.45

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

odstop uprava Mladinska knjiga

Sreda, 10. 4. 2024, 13.45

1 mesec, 2 tedna

Simona Mele odstopila s položaja predsednice uprave Mladinske knjige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Mladinska knjiga | Mladinska knjiga Založba, ki je obvladujoča družba skupine, je pred prihodom Meletove leto 2020 zaključila z 1,4 milijona evrov čiste izgube, v naslednjih letih pa je imela družba ob nekoliko višji ravni prihodkov dobiček. | Foto STA

Mladinska knjiga Založba, ki je obvladujoča družba skupine, je pred prihodom Meletove leto 2020 zaključila z 1,4 milijona evrov čiste izgube, v naslednjih letih pa je imela družba ob nekoliko višji ravni prihodkov dobiček.

Foto: STA

S položaja predsednice uprave Mladinske knjige Založbe je pretekli petek iz osebnih razlogov odstopila Simona Mele, ki je bila na čelu skupine največje založbe v državi od januarja 2021. Kot je danes za STA potrdil predsednik nadzornega sveta Matej Pirc, jo je že nadomestila dozdajšnja članica uprave Karmen Pangos.

V upravo je bila začasno imenovana tudi Petra Novak, saj ima družba v skladu s statutom dvočlansko upravo. Kot je še povedal Pirc, naj bi bil kadrovski postopek za popolnitev uprave predvidoma končan v treh mesecih.

Pirc je poslovanje Mladinske knjige pod vodstvom Meletove ocenil kot dobro. Prihodki so rasli, družba je začela poslovati pozitivno, vpeljuje se digitalizacija, je še povedal.

Mladinska knjiga Založba, ki je obvladujoča družba skupine, je pred prihodom Meletove leto 2020 zaključila z 1,4 milijona evrov čiste izgube, v naslednjih letih pa je imela ob nekoliko višji ravni prihodkov dobiček. V letu 2021 je ta dosegel skoraj 864 tisoč evrov, predlani pa nekaj več kot 508 tisoč evrov. Pozitivno je ob rasti prihodkov, ki so predlani dosegli okoli 76 milijonov evrov, poslovala tudi celotna skupina. Za lani poslovni rezultati še niso javno znani.

Skupino Mladinska knjiga sestavlja osem družb

Skupino Mladinska knjiga sestavlja osem družb s sedežem v Sloveniji, Hrvaški, Bosni in Hercegovini, Srbiji ter Severni Makedoniji. Ima skoraj 800 zaposlenih, je objavljeno na spletni strani Mladinske knjige.

Poleg Mladinske knjige Založbe so preostale družbe Mladinska knjiga Trgovina, Cankarjeva založba – Založništvo ter Grafika Soča, Mozaik knjiga Zagreb, Mladinska knjiga Sarajevo, Mladinska knjiga Beograd in Mladinska knjiga Skopje.

O odstopu Meletove je sicer prvi poročal portal Požareport.

Preberite še:

Rok Marolt
Novice Rok Marolt odstopil kot direktor kontrole zračnega prometa, začasni direktor bo Srečko Janša
Monika Pekošak
Novice Poslanka Pekošakova: Odločitev za odhod iz poslanskih klopi osebne narave, ostajam aktivna članica Svobode
Boštjan Gorjup
Novice Odstopil eden vidnejših direktorjev pri nas
Ne spreglejte