Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 3. 2024,
18.28

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

Natisni članek

Gibanje Svoboda parlament odstop poslanka Monika Pekošak

Ponedeljek, 18. 3. 2024, 18.28

1 mesec, 1 teden

Poslanka Pekošakova: Odločitev za odhod iz poslanskih klopi osebne narave, ostajam aktivna članica Svobode

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85
Monika Pekošak | Foto STA

Foto: STA

Poslanka Svobode Monika Pekošak odstopne izjave še ni podala, a zapušča poslanske klopi, je potrdila za STA. Zatrdila je, da je njena odločitev osebne narave, nadaljevala bo delo na področju financ, ki ga je od vstopa v DZ zelo pogrešala. Ostaja pa aktivna članica Svobode. "Treba je spoštovati odločitev posameznika," pa komentirajo v Svobodi.

"Preden sem postala poslanka, sem svojo celotno poklicno kariero preživela v gospodarstvu in se posvečala delu na področju financ. Delo v financah sem, čeprav sem v politiki sodelovala na izjemno pomembnih projektih in poslansko funkcijo opravljala z veseljem, vendarle zelo pogrešala. Svoje znanje in izkušnje želim še nadgraditi, bom pa zagotovo ostala aktivna članica Gibanja Svoboda," je v odzivu za STA zapisala poslanka največje vladne stranke.

Pekošakova je po izobrazbi diplomirana ekonomistka, pred vstopom na politični parket je bila več let zaposlena kot finančna menedžerka v mednarodnih okoljih. Tej temi se je pretežno posvečala tudi v parlamentu, kjer je podpredsednica odbora DZ za finance. Prav tako je članica komisije za nadzor javnih financ in odbora DZ za izobraževanje, znanost in mladino.

Jutri bo znano, kdaj bo odstopila kot poslanka

V Gibanju Svoboda so danes poudarili, da je poslanka Pekošakova izvrstna članica njihove ekipe, a da se lahko vsak odloči, da svojo kariero morda nadaljuje kje, kjer se počuti najbolj suveren in mu to predstavlja najvišji karierni cilj. "Vsekakor jo bomo pogrešali, a je treba spoštovati odločitev vsakega posameznika," je v izjavi za medije danes dejala poslanka Svobode Tereza Novak. Po njenih besedah sicer ni nič nenavadnega, če se kdaj odločiš nadaljevati kariero na kakšnem drugem področju, ne glede na to, da si prej vstopil v parlament.

Monika Pekošak
Novice Poslanka Gibanja Svoboda odstopa s poslanske funkcije

Po pričakovanjih bo o svojem odhodu Pekošakova s poslanskimi kolegi govorila tudi na torkovi seji poslanske skupine, po tem pa bi utegnilo postati jasno, kdaj točno bo zapustila poslanske vrste.

Glede na rezultate državnozborskih volitev, objavljene na spletni strani Državne volilne komisije, je naslednji v vrsti za poslanski mandat Dimitrij Zadel, sicer nekdanji predsednik uprave Luke Koper.

Četrti odstop poslancev Svobode

To sicer ne bo prvi odstop poslancev iz vrst Svobode, lansko jesen sta s poslanske funkcije odstopila poslanca Dejan Zavec in Martin Marzidovšek, prvi zaradi zdravstvenih razlogov, drugi pa zaradi novega kariernega izziva, sta tedaj pojasnila. Po izključitvi iz stranke pa je poslansko skupino zapustila tudi Mojca Šetinc Pašek, ki je zdaj nepovezana poslanka.

Ne spreglejte