SiolNET. Novice Slovenija
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Se domačinom Krivice pogosto dogaja krivica? #video

0,05

termometer

V Sloveniji je kar nekaj krajev, katerih imena nam narišejo najrazličnejše predstave. Bi se nasmejali, če bi vam nekdo povedal, da prihaja iz Brloga, Grma ali Ritoznoja? Kaj pa, če živi v Luži, v Blatu ali v Svinjskem? Če nekateri Slovenci prihajajo iz Mrzlega Polja, pa so drugi iz Znojil. Kljub majhnosti naše dežele pod Alpami nam izvirnosti pri krajevnih imenih nikakor ne manjka. Novinar Planet Tv Denis Malačič se je podal v Občino Šentjur, katere del je tudi Krivica, in preveril, kakšna krivica se godi tamkajšnjim prebivalcem.

V Sloveniji je več kot šest tisoč naselij, od tega jih ima 4.800 unikatno ime, od Bruhanje vasi in Čudnega sela pa vse do Pijane Gore in Lačne Gore. Od nekaj več kot dveh milijonov Slovencev pa jih približno 160 živi v Krivici.

Prva krivica, na katero naletite, ko se pripeljete v Krivico, je to, da naselje sploh nima svoje krajevne table. Da je tukaj res doma Krivica, dokazujejo zgolj manjše obcestne ulične table.

Da po pogovoru z domačini o tem, ali se jim kdaj zgodi kakšna krivica, ne bi odšli nevedni, so se pred vrnitvijo domov še pozanimali o tem, kako jih je doletelo ime Krivica. "Po krivuljah naj bi bilo. Da so same krivulje in so potem dali ime Krivica," je pojasnil Marjan. 

miniaturke Trendi Hiše duhov: zapuščeno naselje miniaturnih gradov #video Ronda Rousey Trendi Ronda Rousey je postala mama in hčerki dala nenavadno ime muca Novice Simpatične šape z dodatnimi dvanajstimi prstki - zelo posebno leglo potepuške mačke Ta teden z Juretom Godlerjem Planet TV Nenavadno sporočilo prejel tudi Jure Godler #video Pri Črnem Petru Planet TV Glasbenik o sebi prebral precej nenavadno novico #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin