Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Ponedeljek,
13. 2. 2023,
11.40

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,85

90

Natisni članek

razrešitev Duplek SDS

Ponedeljek, 13. 2. 2023, 11.40

1 leto, 2 meseca

SDS "zaradi slabega rezultata" odstavila odbor v Dupleku. "To je žaljivo in ponižujoče."

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,85

90

Stranka SDS je odstavila vodstvo občinskega odbora Duplek, poroča Reporter. "Glede na naše volontersko delo za stranko se tako z ljudmi, ki smo lojalno služili stranki, ne počne," ob tem pravi razrešeni predsednik odbora Marko Rems, ki je izstopil iz stranke. Dogajanje je opisal kot nedopustno, žaljivo in ponižujoče. Razrešeni so bili "zaradi izjemno slabega volilnega rezultata na lokalnih volitvah", pa pojasnjujejo v stranki SDS.

Razrešeni člani odbora so se na Facebooku poslovili s spodnjo objavo:

SDS: Občinski odbor Duplek je na lokalnih volitvah prejel le 156 glasov

"Vodstvo OO SDS Duplek je bilo razrešeno zaradi izjemno slabega volilnega rezultata na lokalnih volitvah. Novega vodstva pa v tem trenutku še ni. Ker je OO SDS Duplek na lokalnih volitvah prejel le 156 glasov (8 odstotkov) in v občinskem svetu osvojil le en mandat, je bila sklicana izredna volilna konferenca, na kateri se je razrešilo vodstvo občinskega odbora. Za primerjavo, na lokalnih volitvah 2018 je v Dupleku SDS prejela 356 glasov (11,4 odstotka) in v občinskem svetu osvojila dva mandata," so razrešitve pojasnili v stranki SDS.

Rems: Ljudje so zaradi nedemokratičnih metod znotraj stranke razočarani

"Pred tremi meseci smo imeli volilno konferenco, kjer smo demokratično izvolili vodstvo odbora. Izvoljeni so bili novi stari predsednik, torej jaz, in člani nadzorne komisije ter člani izvršilnega odbora OO SDS Duplek. Moj protikandidat je bil demokratično premagan s svojimi somišljeniki vred. Volitve so potekale pod vodstvom generalnega tajništva SDS. Odbor so razpustili štiri dni pred našo letno konferenco odbora, ki je bila pripravljena profesionalno kot vedno. Odbor so razrešili s sklicem izredne volilne konference, za kar naj bi se odločil izvršilni odbor stranke, in nas vse legitimno voljene obvestili o tem kar po elektronski pošti. Pod razrešitev je bil podpisan generalni sekretar Borut Dolanc," pa nam je pojasnil Rems.

"Glede na naše volontersko delo za stranko se tako z ljudmi, ki smo lojalno služili stranki, ne počne. Nedemokratično pa je to zato, ker na razrešitev ni možen ugovor, pritožba ali razjasnitev očitkov. Razrešujejo pa ljudje, ki ne poznajo niti našega dela niti okolja, v katerem delujemo. Prav zato se vrstijo številni izstopi iz stranke," je zapisal Rems in poudaril, da so ljudje zaradi nedemokratičnih metod znotraj stranke razočarani. Dogajanje je opisal kot nedopustno, žaljivo in ponižujoče.

"Najprej so vodstvo odbora likvidirali, potem bi se pa radi pogovarjali"

"Ljudje in njihovi družinski člani se čutijo ogoljufani, saj so vodstvo izvolili demokratično po statutu stranke. Prav zato izstopajo iz stranke celotno razrešeno vodstvo OO SDS Duplek in tudi tisti, ki so to vodstvo izvolili pred tremi meseci," je še zatrdil in sklenil:

"Po razrešitvi vodstva je bilo čez nekaj dni z GT celotnemu članstvu SDS Duplek poslano vabilo na mašo za domovino in pogovorni večer z gospodom Alešem Hojsom v dvorani na Vurberku, kjer naj bi iskali rešitve za ponovne volitve spet novega vodstva odbora, vendar se je to izjalovilo, saj se nihče od članov odbora, ki so bili razrešeni, tega iz protesta ni hotel udeležiti kljub naknadnim pozivom v SMS-sporočilih in klicih članov po telefonu. Torej če povzamemo epilog: najprej so vodstvo odbora likvidirali, potem bi se pa radi pogovarjali. V demokraciji pa vsi vemo, da se je najprej treba pogovarjati, šele nato ukrepati, če pogovori niso obrodili sadov."     

Zahtevajo dodatna pojasnila

Razrešeni člani odbora so od tajništva SDS zahtevali dodatna pojasnila glede njihovega sklepa, na katerem ni bilo niti pritožbenega roka niti možnosti pritožbe. Po nekaterih podatkih naj bi ob tem iz stranke izstopilo okoli 30 ljudi, še piše Reporter.

Ne spreglejte