Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 10. 2018,
12.44

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

2

Natisni članek

občine Marjan Šarec župani

Torek, 2. 10. 2018, 12.44

5 let, 6 mesecev

Šarec: Trudil se bom, da občine ne bodo obravnavane kot sindikati #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

2

Vlada ni vaš sovražnik, ampak partner, je županjam in županom, zbranim na 2. kongresu slovenskih občin v Rimskih Toplicah, zagotovil predsednik vlade Marjan Šarec. Napovedal je, da se bosta z ministrom za javno upravo Rudijem Medvedom trudila, da občine ne bodo obravnavane kot sindikati, ampak kot del oblasti.

Občine so postavljene na raven sindikatov in se jih tako jemlje, kar zagotovo ni dobro, je Šarec dejal glede pogajanj o višini povprečnine. Kot je dodal, dobro ve, kako je delati z malo ali skoraj nič denarja, saj je povprečnina v času njegovega županovanja v Kamniku padala in je bilo stanje zelo težko.

Marjan Šarec
Novice Koga bo Marjan Šarec poslal v boj na županske volitve?

Finančni minister Andrej Bertoncelj je tako po njegovih besedah dobil navodilo, da "napraska" maksimum do točke, ki jo lahko proračun še zdrži, da ni treba nekomu jemati. Predstavnikom občin je obljubil, da bodo imeli transparenten vpogled v državni proračun, je pa pri tem opozoril, da mora vlada do 15. oktobra poslati proračun v Bruselj.

Anže Logar
Novice Janković pričakoval Logarjevo kandidaturo, a se je ne boji #video

Vendar pa po njegovih besedah ni le povprečnina tista, o kateri se bodo morali pogovarjati. Opozoril je na razdelitev nalog, saj so občine med seboj precej različne in bi morali pogledati, kakšne ceste so v posamezni občini, kakšna infrastruktura, koliko vrtcev imajo, ali se ljudje tja priseljujejo ali odseljujejo ... Z ministrom Medvedom sta se denimo že pogovarjala, da bo treba prevetriti standarde v vrtcih.

Novice Veleposlanika Severne in Južne Koreje v Mariboru, vendar vsak na svoji strani #video
Šarec se je sicer dotaknil tudi vprašanja ustanovitve pokrajin. Prepričan je, da te ne pomenijo dodatnih stroškov, ampak decentralizacijo. A če bomo kdaj prišli do pokrajin in jih bo 14, kot je bilo v preteklosti predlagano, bo to po njegovi oceni preveč in bi vodilo do razdrobljenosti in neučinkovitosti. Sam se je zavzel, da bi sledili mejam naravnih regij, predvideva pa, da bi tudi v tem primeru sledili spori glede tega, kje bodo pokrajinski sedeži.
Ne spreglejte