Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 10. 2018,
10.42

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Marjan Šarec lokalne volitve 2018 LMŠ

Torek, 2. 10. 2018, 10.42

5 let, 6 mesecev

Koga bo Marjan Šarec poslal v boj na županske volitve?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Marjan Šarec | Foto STA

Foto: STA

LMŠ se za nastop na lokalnih volitvah dogovarja v 40 občinah, ponekod le o listah kandidatov za občinski svet. V katerih občinah poleg Kamnika in Kranja bo imela tudi županskega kandidata, bo znano do konca prihodnjega tedna, so napovedali v stranki.

Stranka LMŠ, ki še nima lokalnih odborov, je bila do zdaj aktivna v Kamniku. Njen predsednik Marjan Šarec je bil do letošnje izvolitve v parlament, po kateri je bil izvoljen tudi za predsednika vlade, kamniški župan od leta 2010. Pred novembrskimi lokalnimi volitvami pa stranka na terenu ustanavlja tudi iniciativne odbore v različnih krajih.

Kot so pojasnili v stranki, pogovori o nastopu na lokalnih volitvah potekajo v približno 40 občinah. V nekaterih občinah bodo nastopili samo z listami kandidatov za člane občinskih svetov, v nekaterih pa tudi z županskimi kandidati.

Anže Logar
Novice Janković pričakoval Logarjevo kandidaturo, a se je ne boji #video

Lokalne odbore bo stranka začela ustanavljati po lokalnih volitvah, in sicer najprej tam, kjer bodo imeli liste kandidatov.

"Nikjer ne delamo na silo, le tam, kjer se pojavita interes in iniciativa na lokalni ravni. Bolj kot številu list in številu županskih kandidatov poudarek namenjamo sposobnostim posameznika in skupine ljudi," so pojasnili v stranki in dodali, da bo evidentiranje kandidatov končano do konca prihodnjega tedna.

Novice Domžalski župan razburja svoje občane #volitve

S svojima županskima kandidatoma bodo na volitvah zagotovo sodelovali v Kamniku in Kranju, kjer načrtujejo kandidaturo Igorja Žavbija in Roberta Nograška. Z izjemo Kranja v mestnih občinah svojega kandidata verjetno ne bodo imeli, tako tudi v Ljubljani s svojim županskim kandidatom ne bodo nastopili in v prvem krogu tudi ne bodo podprli drugega kandidata.

Glede kandidatne liste za ljubljanski mestni svet odločitev še ni sprejeta, so pojasnili.

Zoran Janković
Novice Kdo lahko ogrozi Jankovićev primat v prestolnici?

V prvem krogu lokalnih volitev se, kot so navedli, tudi ne povezujejo z drugimi strankami, za morebitno podporo županskim kandidatom v drugem krogu pa se bodo odločali sproti. Podpirajo pa poslanko LMŠ Lidijo Divjak Mirnik, ki v Mariboru za županjo kandidira kot neodvisna kandidatka.

LMŠ na lokalnih volitvah po mnenju analitika Andraža Zorka iz Valicona nima veliko možnosti in bo verjetno podobno kot SMC po zmagi na državnozborskih volitvah pred štirimi leti na njih pogorela. Kot je dejal, je treba razumeti, da je bila LMŠ na parlamentarnih volitvah zatočišče za glasove volivcev, ki so štiri leta pred tem volili SMC. "To so taktični volivci, ki se iz leta v leto premislijo in volijo vedno neki nov obraz v upanju, da jih bo ta odrešil," je dejal in pod vprašaj postavil tudi preživetje stranke na nacionalni ravni.
Ne spreglejte