SiolNET. Novice Slovenija
0,51

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šarec: Odpoved pogodbe o nakupu oklepnikov boxer bo stala štiri milijone

0,51

termometer

Po prvotnih napovedih bi morala država zaradi odpovedi pogodbe o nakupu oklepnikov boxer plačati okoli 70 milijonov pogodbene kazni, a bo ta po besedah ministra za obrambo Marjana Šarca informacijah znašala 4,15 milijona evrov. S hitrim odstopom od pogodbe je po njegovih besedah država prihranila 65 milijonov evrov.

Obrambni minister je stroške odpovedi pogodbe o nakupu oklepnikov boxer, ki bi po prvotnih ocenah morali znašati okoli 70 milijonov, a bodo na koncu znašali 4,15 milijona evrov sporočil na novinarski konferenci vlade. 

Vlada se je za odpoved pogodbe odločila septembra lani, na podlagi Revizijskega poročila o smotrnosti nakupa 45 nemških osemkolesnikov boxer. Poročilo je namreč razkrilo, da posel ni bil izveden najbolj ekonomično, saj bi lahko z izbiro morebitnega cenejšega ponudnika in nadgradnjo obstoječih osemkolesnikov prihranili več sto milijonov evrov. 

boxer, oklepnik Novice Boxerji: država že plačala tri milijone evrov, a grozi nam še višji račun Matej Tonin Novice Tonin: V pogodbi za nakup osemkolesnikov boxer ni predvidena pogodbena kazen
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin