SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sanacija škode decembrskega požara v Domu starejših občanov Črnomelj

0

termometer

Požar v domu starejših v Črnomlju
Foto: Aleksander Riznič/PGD Črnomelj

V Domu starejših občanov (DSO) Črnomelj so začeli obnovo trakta v drugem nadstropju doma. Ta je bil poškodovan lani decembra, ko je zaradi še neznanega razloga izbruhnil požar, ki je zahteval tudi smrtno žrtev.

Po lastnem popisu in s pomočjo izvedencev so škodo ocenili na slabih 130 tisoč evrov, ker so se obnove lotili v okviru načrtovane prenove omenjenega trakta, pa bo celotna naložba skupaj z davkom znašala 270 tisoč evrov.

Direktorica DSO Črnomelj Valerija Lekić Poljšak je za STA povedala, da bodo naložbo pokrili z zavarovalnino, katere znesek še ni znan, in z lastnimi sredstvi. Del sanacijskih stroškov naj bi pokrilo tudi ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Sanacijo nameravajo končati konec februarja in prenovljeni trakt uradno odpreti ob marčevskem praznovanju 30-letnice delovanja doma.

V tem času novih oskrbovancev ne bodo sprejemali, tiste, ki so prej stanovali v omenjenem traktu, pa so po požaru začasno razporedili po drugih sobah.

Požar v domu starejših v Črnomlju Foto: Aleksander Riznič/PGD Črnomelj

Naj spomnimo

V eni od sob v drugem nadstropju doma je zagorelo v nedeljo, 17. decembra. Na pomoč so nemudoma prihiteli gasilci, reševalci in policija.

Gasilci so evakuirali 69 ljudi, reševalci nujne medicinske pomoči so na kraju oskrbeli 16 ljudi, od teh so jih šest odpeljali v novomeški urgentni center, kjer so jim pomagali s kisikom. Huje opečeni oskrbovanec, pri katerem je zagorelo in ki so ga odpeljali v ljubljanski klinični center, je tam umrl.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin