SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Roman Glaser na ženo prenesel polovico družinske hiše

0

termometer

Odhajajoči predsednik uprave Perutnine Ptuj Roman Glaser je le nekaj mesecev pred odločitvijo, da večinski delež v družbi prepusti Slovenski industriji jekla (SIJ), dodatno zaščitil svoje premoženje.

Zakaj je Roman Glaser, ki naj bi mu sodišče blokiralo transakcijski račun, tik pred uradnim vstopom Slovenske industrije jekla v lastništvo Perutnine Ptuj svoj del družinske hiše prenesel na ženo, se v Dnevniku sprašuje Primož Cirman.

Glaser je namreč konec lanskega marca s soprogo sklenil sporazum o ureditvi premoženjskopravnih razmerij, s katerim je nanjo prenesel svojo polovico lastništva družinske hiše na Ptuju. V njej bo Glaser očitno še naprej prebival, saj je pri nepremičnini vknjižil tudi dosmrtno osebno služnost. Že leta 2012 je Glaser na hišo vpisal 300 tisoč evrov zemljiškega dolga.

Uprava Perutnine Ptuj pod drobnogledom NPU Le dva meseca zatem je nadzorni svet Perutnine Ptuj za partnerja, ki bo v družbo z dokapitalizacijo vložil 40 milijonov evrov, dokončno izbral SIJ. Zaradi tega posla se je pozneje uprava Perutnine Ptuj znašla pod drobnogledom Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU). Preiskovalce naj bi pri tem zanimalo, ali si je Glaserjeva uprava z opcijskimi pogodbami, ki jih je ločeno sklepala z Rusi, ki so lastniki SIJ, in s trasiranjem poti SIJ do Perutnine Ptuj zagotovila dodatno "premijo", precej zajetnejšo od preostalih delničarjev družbe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin