Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 11. 2023,
9.06

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

Natisni članek

operacija Robert Golob

Sreda, 22. 11. 2023, 9.06

5 mesecev, 2 tedna

Golob ostaja na bolniški, sejo vlade vodil Mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52
Robert Golob, Luka Mesec | V času bolniške odsotnosti predsednika vlade Roberta Goloba nadomešča podpredsednik vlade in minister za delo Luka Mesec. | Foto STA

V času bolniške odsotnosti predsednika vlade Roberta Goloba nadomešča podpredsednik vlade in minister za delo Luka Mesec.

Foto: STA

Predsednik vlade Robert Golob okreva po operaciji dimeljske kile in po nasvetu zdravnikov ostaja v bolniškem staležu, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. Današnjo sejo vlade je tako vodil podpredsednik vlade in minister za delo Luka Mesec, ki bo tudi slavnostni govornik na državni proslavi ob dnevu Rudolfa Maistra v Mariboru. Prav tako se v četrtek Golob ne bo udeležil seje DZ, na kateri naj bi odgovarjal na poslanska vprašanja.

Premier Robert Golob je v petek uspešno prestal operacijo kile, pri čemer so v njegovem kabinetu tedaj napovedali, da naj bi do sredine tega tedna že normalno opravljal svoje obveznosti. Tako je bilo med drugim predvideno tudi, da bo danes slavnostni govornik na državni proslavi, a ga bo nadomeščal podpredsednik vlade in minister za delo Luka Mesec, ki je danes vodil sejo vlade. 

Na novinarski konferenci po seji vlade bosta sodelovala ministrica za kulturo Asta Vrečko in minister za finance Klemen Boštjančič.

Državni zbor RS
Novice DZ skozi predlog proračuna za leto 2025

Golob ne bo odgovarjal na poslanska vprašanja

Predsednik vlade se v četrtek prav tako ne bo udeležil seje DZ, na kateri naj bi odgovarjal na poslanska vprašanja. V dokumentih za sejo je na spletni strani DZ že objavljeno njegovo opravičilo za odsotnost zaradi zdravstvenih razlogov.

V času bolniške odsotnosti Goloba sicer že vse dni nadomešča Mesec. 

Po Golobovi petkovi operaciji je sicer v. d. strokovnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Gregor Norčič v izjavi za medije pojasnil, da je predsednik vlade prestal rutinsko laparoskopsko operacijo dimeljske kile, s potekom operacije pa so v UKC Ljubljana zadovoljni.

Na vprašanje, kako pogoste so zdravstvene težave, ki jih je imel Golob, je Norčič odgovoril, da so relativno pogoste. Zdravljenje izvajajo vse slovenske bolnišnice, UKC Ljubljana pa na leto izvede več sto tovrstnih posegov.

Robert Golob, srečanje, EPS; Granada
Novice Vox populi: Podpora vladi in premierju padla, vse več neopredeljenih
Robert Golob
Novice KPK bo preiskovala premierja Roberta Goloba. Ta se je že odzval. #video
Robert Golob
Novice Premier Golob že doma, tako se je zahvalil osebju bolnišnice
Ne spreglejte