Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 4. 2013,
16.51

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gregor Virant regres javni uslužbenci

Četrtek, 18. 4. 2013, 16.51

5 let, 5 mesecev

Razlika do polnega lanskega regresa vsem javnim uslužbencem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zaradi sodbe Višjega delovnega in socialnega sodišča o kršitvi kolektivne pogodbe v delu, ki zadeva izplačilo lanskega regresa, bodo razliko v regresu dobili izplačano vsi javni uslužbenci.

Tako je dejal minister Gregor Virant, bo pa treba potrebnih 50 milijonov evrov za izplačilo te razlike po besedah ministra "kompenzirati z drugimi ukrepi".

"Nepravično bi bilo, če bi razliko v regresu dobili samo tisti, ki so vložili tožbe" Virant je ob robu srečanja z informacijsko pooblaščenko Natašo Pirc Musar poudaril, da bi bilo nepravično, če bi razliko v regresu dobili samo tisti, ki so vložili tožbe, torej člani Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije. "Ta problem moramo rešiti generalno za vse javne uslužbence, seveda pa ga bomo reševali v okviru pogajanj z reprezentativnimi sindikati javnega sektorja o ukrepih za zagotovitev vzdržne mase plač za letošnje leto," je pojasnil.

Tisti javni uslužbenci, ki imajo sodbo v roki, bodo morali razliko v regresu do višine bruto zneska 692 evrov dobiti izplačano v 30 dneh, je dejal minister. Kdaj natančno bo izplačana še ostalim, Virant ni napovedoval, je pa zatrdil, da vlada ne bo čakala na njihove tožbe.

Na ministrstvu za notranje zadeve so v sporočilu za javnost še zapisali, da je podobne kolektivne spore sicer vložilo že več reprezentativnih sindikatov javnega sektorja. Zato so potrdili, da bo vlada predlagala, da se razlika izplača vsem javnim uslužbencem, hkrati pa se bodo morali s sindikati dogovoriti o dodatnih ukrepih "na drugih stroških dela zaposlenih".

Minister Virant pa je v izjavi za javnost še spomnil, da je država že velikokrat v preteklosti izgubila takšne kolektivne spore s sindikati, a sam, kot je dejal, ni zakrivil še nobenega. Tudi v trenutnih pogajanjih po njegovih besedah ne bodo tvegali sporov, ki bi jih potem izgubili.

Ne spreglejte