SiolNET. Novice Slovenija
4,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prvih 50 najbolje plačanih v javnem sektorju je zdravnikov

4,13

termometer

Zdravniška stavka
Foto: FIDES

Potem ko pacienti že čutijo posledice stavke zdravnikov, ki med drugim zahtevajo izstop iz enotnega plačnega sistema javnega sektorja, saj jim ta ne omogoča višjih plač, smo preverili, kdo so največji zaslužkarji v javnem sektorju. Prav vseh 50 najbolje plačanih delavcev prihaja iz zdravniških vrst.

Najvišja bruto izplačana plača zdravnika je septembra letos znašala 11.203 evre, 50. na lestvici je prejel 8.705 evrov, je objavljeno na straneh ministrstva za javno upravo.

Izplačila predstavljajo bruto plače, izplačane zaposlenim za delo v polnem delovnem času ali delovnem času, krajšem od polnega delovnega časa, in za nadure, dežurno delo ter nadomestila plač, ki bremenijo delodajalca.

Vlada zdravnikov ne podpira. Bodo ti zaostrili stavko?

Vlada ne podpira zahteve Fidesa za izstop zdravnikov iz enotnega plačnega sistema, je po seji vlade sporočila ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc. Dodala je, da bo takoj sklicala nadaljevanje pogajanj s sindikatom. Optimistična je, da je dogovor z zdravniki še vedno mogoč. Razlogi za takšno stališče vlade so, da zgolj izstop zdravnikov iz sistema plač v javnem sektorju še ne bi pomenil več denarja zanje.

Predsednik Fidesa Konrad Kuštrin pa je po odločitvi vlade dejal, da je bila ta zahteva alternativa in da so se pripravljeni pogajati vnaprej. "Zahteva po izstopu je bila alternativna. Pri drugi točki stavkovnih zahtev so bila glavna vertikalna napredovanja, odprava stropa pri plačnem sistemu in dodatek za terciar. Ta zahteva je še vedno na mizi, mi smo se še vedno pripravljeni pogajati," je dejal Kuštrin.


Preberite še:

Vlada zdravnikov ne podpira. Bodo ti zaostrili stavko?

Kje se skriva rešitev za slovensko zdravstvo?

Zdravniška stavka: "Naše javno zdravstvo je centralnoplansko gospodarstvo, ne odziva se na dejanske potrebe"


 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 82
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin