SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Proticepilska učiteljica ne sme več opravljati dela, grozi ji odpoved #video

10

termometer

Proti proticepilski učiteljici na Osnovni šoli Franca Rozmana - Staneta Maribor so uvedli disciplinski postopek. Razlog naj bi bil, da ne izpolnjuje nobenega od pogojev preboleli, cepljeni, testirani (PCT), ki so obvezni za delo v šolskem prostoru.

Po poročanju spletnega Večera proti zaposleni teče disciplinski postopek. Pretekli konec tedna je namreč zakrožil zgornji video učiteljice, v katerem nagovarja starše, naj otroci ne hodijo več v šolo, ker je ta režimska in fašistična, v njej da celo obsevajo, in opozarja, da bodo v šoli otroke "prisilno injicirali s strupenim zvarkom". Tudi sicer učiteljica nasprotuje ukrepom za preprečevanje širjenja novega koronavirusa in sodeluje v proticepilskem Gibanju OPS (Osveščeni prebivalci Slovenije). Po poročanju Nova24 gre za učiteljico Špelo Šeško.

Njeno razmišljanje in objave na družbenih omrežjih so zasledili tudi starši omenjene šole, odzvala se je tudi ravnateljica Katja Pregl. "Zaposlene od sprejetja odloka, kjer so morali zaposleni izpolnjevati PCT-pogoj, ni v naši delovni sredini. Zoper njo je skladno z določili delovnopravne zakonodaje trenutno v teku postopek, zato zadeve med trajanjem tega postopka žal ne moremo komentirati," je ravnateljica obvestila starše.

covid testiranje Novice Izjemen porast okužb v Sloveniji #video

Učiteljica se ni želela testirati, grozi ji celo odpoved

Iz okrožnice ministrstva za izobraževanje izhaja, da neupravičena odklonitev testiranja pomeni kršitev obveznosti iz delovnega razmerja in delodajalec lahko v skrajnem primeru kršilca tudi odpusti. Na OŠ Franca Rozmana - Staneta tako sledijo predvidenim postopkom. Vodstvo šole je učiteljico dvakrat pozvalo, naj se udeleži testiranja, pa se ga ni, zato ji je bila izrečena prepoved opravljanja dela zaradi nespoštovanja odloka. Povabljena je na razgovor in če pogojev iz odloka ne bo izpolnjevala, bo sledila odpoved iz krivdnih razlogov.

Petrol Novice Pogoj PCT bodo na Petrolu preverjali pred točenjem goriva Testiranje zaposlenih v osnovnih šolah Novice Objavljamo seznam pogoja PCT, obvezen je skoraj povsod

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin