Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 5. 2024,
15.57

Osveženo pred

3 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27

Natisni članek

PU Kranj policija prometna nesreča

Sobota, 25. 5. 2024, 15.57

3 tedne, 1 dan

Prometna nesreča: udeležena policista in mladoletnik, ki je utrpel hude telesne poškodbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27
Prometna nesreča | Gorenjski policisti so imeli v petek zvečer polne roke dela. | Foto Shutterstock

Gorenjski policisti so imeli v petek zvečer polne roke dela.

Foto: Shutterstock

Radovljiški policisti so v petek zvečer zasegli avtomobil 82-letnemu vozniku, ki je pri vključevanju v promet povzročil prometno nesrečo. Vozil je brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, prav tako vozilo ni bilo registrirano. Delo so imeli tudi kranjski policisti, ki so v petek zvečer v eni izmed garažnih hiš nakupovalnega središča izvajali policijski postopek v povezavi s kršitvijo cestnoprometnih predpisov. Mladoletni voznik mopeda je v prometni nesreči, v kateri sta bila udeležena tudi policista, utrpel hude telesne poškodbe.

Kot so pojasnili policisti, je 82-letni voznik pri vključevanju v promet izsilil prednost drugemu vozniku in vanj trčil. Vozil je neregistriran avtomobil in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Ob tem so mu v litru izdihanega zraka namerili 0,42 miligrama alkohola.

Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek za več prometnih prekrškov in zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo, so zapisali.

V prometni nesreči huje poškodovan mladoletnik

Delo so imeli tudi kranjski policisti, ki so v petek zvečer v eni izmed garažnih hiš nakupovalnega središča na območju Kranja izvajali policijski postopek v povezavi s kršitvijo cestnoprometnih predpisov.

Po prvih ugotovitvah sta policista s službenim vozilom ustavljala mladoletnega voznika mopeda, ki je bil v nadaljevanju udeležen v prometni nesreči. Po podatkih policije je bil mladoletnik hudo telesno poškodovan.

V prometni nesreči sta bila s službenim vozilom udeležena tudi policista, ki sta se lažje telesno poškodovala. Ker je bil v prometni nesreči udeležen policist, so o njej obvestili posebni oddelek specializiranega državnega tožilstva. Za ugotovitev in razjasnitev okoliščin so ustanovili tudi komisijo, ki bo temeljito preverila vse okoliščine dogodka, so še zapisali na kranjski policijski upravi.

akcija prijetja preprodajalcev konoplje
Novice Zasegli tono in pol konoplje. Enega prijeli v postelji, drugega na kavču. Vpleten tudi Slovenec. #video

 

Ne spreglejte