Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 8. 2024,
10.22

Osveženo pred

3 ure, 22 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,94
PU Celje prometna nesreča

Natisni članek

Petek, 23. 8. 2024, 10.22

3 ure, 22 minut

Ruski voznik, ki je povzročil prometno nesrečo, prevažal 11 psov. Kaj bo z njimi? #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,94

V četrtek, nekaj po 19. uri, se je na štajerski avtocesti med izvozoma Slovenske Konjice in Dramlje zgodila prometna nesreča, zaradi katere je bila avtocesta dlje časa zaprta. Vozilo s priklopnikom se je zaradi neprilagojene hitrosti prevrnilo. V priklopnem vozilu je voznik, sicer državljan Rusije, prevažal 11 psov. Dva od njih sta po trčenju pobegnila iz vozila, devet jih je ostalo v kletkah. Pobegla psa so policisti hitro ujeli, nobena žival ni poškodovana, so sporočili s Policijske uprave Celje. Veterinarska inšpekcija je psom že priskrbela varno namestitev. 

Fotogalerija
1
 / 5

Prometno nesrečo, zaradi katere je bila v četrtek zvečer dlje časa zaprta štajerska avtocesta, je zaradi neprilagojene hitrosti povzročil voznik osebnega vozila ford transit.

Priklopni del vozila je z desnega voznega pasu najprej zaneslo v desno, kjer je oplazilo betonsko zaščitno ograjo, in nato še skrajno v levo, kjer je prav tako oplazilo betonsko zaščitno ograjo, nakar se je vozilo prevrnilo.  Prometna nesreča | Foto: PU Celje Foto: PU Celje V priklopniku je voznik v kletkah prevažal 11 psov. Dva od njih sta po trčenju pobegnila iz vozila, devet jih je ostalo v kletkah. "Psa, ki sta bila na vozišču, smo takoj ustrezno zavarovali. Noben pes ni bil vidno poškodovan. Predstavniki veterinarske inšpekcije so poskrbeli za njihovo varno namestitev," so sporočili s PU Celje. 

Lastnika in sopotnici so zaradi lažjih poškodb odpeljali v celjsko bolnišnico. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje bodo voznika kazensko ovadili, so še zapisali na policiji. 

prometni zastoj
Novice Štajerska avtocesta zaprta zaradi prometne nesreče
Ne spreglejte