Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 6. 2024,
6.50

Osveženo pred

3 tedne, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,81

Natisni članek

vremenska napoved vreme promet promet

Petek, 21. 6. 2024, 6.50

3 tedne, 3 dni

Pred prazničnim koncem tedna prometno in vremensko opozorilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,81
primorska avtocesta, promet | Ko se odpravite na pot, s seboj ne pozabite vzeti zadostne količine vode. | Foto DARS

Ko se odpravite na pot, s seboj ne pozabite vzeti zadostne količine vode.

Foto: DARS

Na cestah je pričakovati povečan promet z zastoji, saj je ta konec tedna praznik na Hrvaškem, prav tako se začenjajo počitnice v nekaterih evropskih deželah. Po podatkih prometnoinformacijskega centra je pričakovati gost promet od Avstrije proti osrednji Sloveniji in Hrvaški. Promet bo dodatno povečan zaradi lepe vremenske napovedi. Pade lahko tudi kakšen temperaturni rekord, čeprav so se predvidene najvišje dnevne temperature med 34 in 38 stopinjami Celzija nekoliko znižale zaradi prisotnosti puščavskega prahu v zraku, ki odbija svetlobo sonca. 

Popoldne bo delno jasno z občasno precej koprenaste oblačnosti. V zahodnih in osrednjih krajih bo zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 33 stopinj Celzija. Sredi dneva in popoldne bo predvsem v jugovzhodnih krajih velika toplotna obremenitev. Agencija za okolje je zato za jugovzhod Slovenije izdala oranžno opozorilo, za preostanek pa rumeno.

Sončni zahod
Novice Saharski prah tudi nad Slovenijo

Previdno na cesti, promet tovornih vozil bo povečan

Po podatkih prometnoinformacijskega centra v Avstriji danes in v soboto velja prepoved vožnje za tranzitni promet tovornih vozil nad 7,5 tone po avtocesti A10. Pričakovati je večje število tovornih vozil v Sloveniji že v petek dopoldne, bolj polna počivališča pred koncem tedna in prehodi, opozarjajo.

Na viaduktu Šentilj v smeri Avstrije bo promet zaradi nujnih vzdrževalnih del do 16. ure danes potekal po enem pasu. Na mariborski obvoznici bo do 13. ure pomična zapora voznega pasu zaradi košnje. Na mariborski vzhodni obvoznici bo med razcepom Slivnica in priključkom Maribor center zapora prehitevalnega pasu zaradi nujnih vzdrževalnih del do 13. ure. Na odsekih Fram–Slovenska Bistrica promet poteka po dveh zoženih prometnih pasovih v vsako smer.

Na gorenjski avtocesti med Kosezami in Šentvidom promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Na pomurski avtocesti in hitri cesti je na odseku med priključkoma Turnišče in Dolga vas spremenjen potek prometa.

Spodaj si lahko ogledate, kakšno je trenutno stanje na slovenskih cestah

vreme, napoved
Novice Nad naše kraje se širi vroč afriški zrak, bodo temperature rekordne? #animacija
Ne spreglejte