Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 12. 2019,
18.58

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

odvetnik Pravni nasvet Pravni nasvet

Četrtek, 19. 12. 2019, 18.58

2 meseca, 2 tedna

Pri odvetnikih danes brezplačna pravna pomoč #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Odvetniška zbornica Slovenije je danes znova pripravila dan odvetniške pravne pomoči pro bono. S tem so odvetniki državljanom že deveto leto zapored ponudili brezplačno pravno pomoč, in to v pisarni ali po telefonu, zainteresirani pa so se morali predhodno najaviti. Častni pokrovitelj tega dogodka je predsednik republike Borut Pahor.

gerard butler
Planet TV Ker so zvezdnika odpustili, je opustil odvetniško kariero

Zaradi boljše organiziranosti odvetniških pisarn so v zbornici svetovali, naj se zainteresirani obrnejo na izbranega odvetnika oziroma odvetnico in se najavijo. Državljanom so tudi predlagali, naj v pisarno vnaprej dostavijo morebitno dokumentacijo in opis težave, da bo pravna pomoč čim bolj učinkovita in bo dosegla svoj namen.

Delili pravne nasvete

Odvetniki so brezplačno pravno pomoč ponujali tudi v glavni sejni sobi na ljubljanskem magistratu, v sejni sobi Centra Ig in v mestni hiši v Novi Gorici. V Ljubljani so bili voljo za pomoč tudi na avtobusih, ki so bili parkirani na Vodnikovem trgu v središču mesta in na Preglovem trgu na Fužinah. V prostorih lokalnih skupnosti in na avtobusih je bilo pravni nasvet mogoče dobiti brez predhodne najave.

Kot so poudarili v zbornici, želijo odvetniki pomagati predvsem tistim, ki so pomoči najbolj potrebni in ki si zaradi pomanjkanja denarja ne upajo prestopiti praga njihovih pisarn. Posredovali so predvsem splošne informacije o težavi oziroma sporu in pojasnili pravne možnosti, ki jih v posameznem primeru omogočata zakonodaja in sodna praksa.

Odvetniki s tradicionalnim dnevom pravne pomoči pro bono tudi zaznamujejo svoj praznik, ko se je stanovska zbornica iz deželne spremenila v nacionalno.

Odvetnik. Sodišče.
Novice Potrebujete nasvet odvetnika? V četrtek ga lahko dobite brezplačno.
Ne spreglejte