SiolNET. Planet TV Novosti
0,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ker so zvezdnika odpustili, je opustil odvetniško kariero

0,35

termometer

gerard butler |  | Foto:

Škotski lepotec Gerard Butler, ki ga lahko nocoj ob 20.00 na Planetu vidite v filmu Državljan nevarnih namer, se je v igralsko kariero podal šele pri svojih 25 letih. Pred tem ga je življenje vodilo po drugi poti.

Karizmatični igralec, ki ga vsi zagotovo najbolj poznamo po njegovi vlogi v filmu 300, nima igralske izobrazbe. Preden se je podal v filmske vode, je obiskoval pravno fakulteto in tudi diplomiral, kariero pa popolnoma opustil po tem, ko so ga v odvetniškem podjetju odpustili, tik preden je dobil licenco za opravljanje odvetniškega poklica. 

V njegovih preskokih med akcijskimi in romantičnimi filmi najdemo tudi takšne, ki so tesno povezani z odvetniki in težavami ter luknjami v zakonu. Državljan nevarnih namer, ki ga je Butler tudi produciral, izpostavlja ravno to.

Državljan nevarnih namer | Foto:

Skupaj z igralskim kolegom Jamiem Foxxom uprizorita hud boj med malim človekom in državnimi zakoni ter korupcijo. Film, ki so ga snemali v dejanskem, še obratujočem zaporu, govori o izumitelju Clydu Sheltonu (Gerard Butler), ki je vzoren družinski človek. Njegovo ženo in hčer kruto ubijejo med ropom njihove hiše. Ko morilca primejo, primer prevzame samozavestni tožilec iz Philadelphie Nick Rice (Jamie Foxx). Ta enemu od osumljencev v zameno za pričanje proti sostorilcu ponudi blago kazen.

Človeka, ki se je izvlekel z umorom, deset let pozneje najdejo mrtvega. Clyde hladnokrvno prizna svojo krivdo in opozori Nicka: ali bo popravil pravni sistem, ki je v primeru njegove družine odpovedal, ali pa bodo ključni akterji sodnega procesa umrli.

Film Državljan nevarnih namer si lahko ogledate nocoj ob 20.00 na Planetu.
Vojna zvezd Planet TV Vojna zvezd na Planetu

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin