Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 12. 2023,
9.19

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

Natisni članek

policija Rusi migranti tihotapljenje

Torek, 5. 12. 2023, 9.19

4 mesece, 3 tedne

Pretihotapiti sta poskušala enajst Rusov, vse so prijeli ljubljanski policisti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77
BMW policija | Državljanoma Francije in Rusije so odvzeli prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.  | Foto policija

Državljanoma Francije in Rusije so odvzeli prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Foto: policija

Ljubljanski policisti so v ponedeljek prijeli dva voznika, ki sta poskušala pretihotapiti državljane Rusije. Zaradi kaznivega dejanja so vsem odvzeli prostost. 

Včeraj popoldne so policisti na Logu ustavili vozilo francoskih registrskih oznak. Francoski voznik je v vozilu prevažal tri tujce, državljane Rusije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Na območju Logatca pa so ustavili vozilo francoskih registrskih oznak, v katerem je ruski voznik v vozilu prevažal osem tujcev, prav tako državljanov Rusije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.  

Prijeli osem tujcev, ki so prevažali 37 migrantov

Iz Policijske uprave Novo mesto pa so sporočili, da so policisti v ponedeljek prijeli osem tujcev, ki so ločeno v avtomobilih nezakonito prevažali skupno 37 migrantov. 

Nekaj pred 9. uro so policisti na Obrežju ustavili 26-letnega Francoza in 28-letnega Romuna, ki sta v avtomobilu prevažala dva Maročana. Dopoldne so v Bukošku v občini Brežice ustavili 36-letnega Litvanca, ki je v avtomobilu prevažal štiri Turke.

Popoldne so policisti v naselju Trebež v občini Brežice ustavili avtomobil, v katerem je Moldavec prevažal šest Šircev, zvečer pa na Obrežju še avtomobil, v katerem je 23-letni Albanec vozil dva Palestinca in tri Sirce. Na območju Brežic so policisti zvečer prijeli 22-in 30-letnega Moldavca, ki sta sodelovala pri prevozu devetih Turkov.

Metliški policisti pa so zvečer ustavili kombi, v katerem je 24-letni Latvijec prevažal 11 Turkov, so še zapisali v policijskem poročilu.

Vsem so odvzeli prostost, jim zasegli vozila in jih bodo s kazenskimi ovadbami privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z migranti pa še potekajo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Policija
Novice Pri nezakonitem prevozu migrantov ujeli Albanca in Belgijca
Ne spreglejte