SiolNET. Novice Slovenija
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pred vrati je smučarska sezona. Kaj lahko pričakujemo?

0,30

termometer

Kanin | Na smučiščih upajo na boljšo sezono.  | Foto: Ana Kovač
Na smučiščih upajo na boljšo sezono. Foto: Ana Kovač

Na slovenskih smučiščih se že intenzivno pripravljajo na prihajajočo smučarsko sezono. Vzdrževalna dela in pridobivanje obratovalnih dovoljenje so v polnem teku, v predsezoni pa je mogoče kupiti tudi smučarske vozovnice. Ob ugodnih epidemičnih razmerah bi se najprej lahko odprlo naše najvišje ležeče smučišče, Kanin, na prve smučarske dni v začetku decembra pa računajo tudi na Rogli. Kdaj bodo torej zagnali naprave? 

Na našem najvišje ležečem smučišču na Kaninu bi ob ugodnih snežnih razmerah lahko že konec tega meseca odprli smučarske proge. Prvo letošnjo pošiljko snega so že dobili, vendar za zagon naprav potrebujejo vsaj meter ali meter in pol snega.

"Na Kaninu je že prava zima, kar precej stopinj pod ničlo. Če bi imeli umetno zasneževanje, bi lahko odprli smučišče. Računamo, da bi konec novembra smučišče odprli ob koncih tedna, decembra pa bi lahko bilo odprto vsak dan," je povedala direktorica javnega zavoda Sončni Kanin Manuela Badalič

Kljub zadostni količini snega smučišče ni obratovalo

Danes ponoči je zapadlo od 20 do 25 centimetrov snega, kar je za Kanin še vedno premalo. V prihodnjih dneh pričakujejo še od 20 do 30 centimetrov. Lansko sezono bi na Kaninu najraje kar pozabili, je dejala Badaličeva. Imeli so sicer rekordne količine snega, sedem metrov, vendar izjemno slab obisk, saj je moralo biti smučišče zaradi epidemioloških omejitev večino sezone zaprto. Vse oči so zdaj uprte v to, kako bodo nove omejitve vplivale na obisk smučišč.

Na Rogli ostajajo pozitivni 

Na Rogli, kjer imajo z napravami za zasneževanje pokrita vsa smučišča, zagon naprav načrtujejo v začetku decembra. Pripravljeni so na vse scenarije, ostaja pozitivna Barbara Soršak iz podjetja Unitur.

Kako pa bo pri sosedih?

Naši severni sosedje so že konec septembra napovedali, da bo pri njih pogoj PCT na smučiščih obvezen, Italijani se po besedah Badaličeve še niso odločili, kakšne bodo omejitve. Žičničarji upajo, da letos omejitve ne bodo vplivale na smučarsko sezono in da se bodo lahko pobrali.

Regine Cavagnoud Sportal Tragedija, ki je pretresla smučarski svet smučanje Trendi Najboljša smučarska središča v Evropi #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin