Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 4. 2022,
19.38

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

25

Natisni članek

Robert Golob Vesna Vuković

Torek, 5. 4. 2022, 19.38

2 leti

Požar za Planet TV: Govorimo o Vukovićevi, ne o Cirmanu. Razen če ... #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

25

"Gre za ustrahovanje. Mislim, da tožbe ne bo. Danes so prva podjetja že začela priznavati, da so financirala novinarko Vesno Vuković. To je danes priznalo Gorenje in pričakujem, da se bodo v naslednjih dneh oglasila tudi preostala podjetja s podobnim priznanjem. Če bi bila tožba vložena, bi padla v vodo," je napovedano tožbo novinarja Necenzurirano Primoža Cirmana v oddaji Planet 18 na Planet TV komentiral Bojan Požar. V začetku tega tedna je na svojem portalu pozareport.si razkril, kako je podjetje GEN-I pod vodstvom Roberta Goloba nakazovalo denar podjetju, ki ga leta 2017 ustanovila novinarka portala Necenzurirano Vesna Vuković. O zanesljivosti virov je Požar dejal, da so 300-odstotno zanesljivi ter da je z njimi že sodeloval. 

Ali bi družba GEN-I in njen nekdanji predsednik uprave Robert Golob morala pojasniti, zakaj so podjetju, ki ga je ustanovila novinarka Necenzurirano Vesna Vuković, nakazali več kot 100 tisoč evrov?

  • Da.
    45,25 %
    6498 glasov
  • Ne.
    54,75 %
    7861 glasov
Oddanih 14359 glasov

Bojan Požar je danes gostoval v oddaji Planet 18, kamor so povabili tudi Primoža Cirmana, a je ta povabilo zavrnil in v telefonskem pogovoru povedal, da se bo s Požarjem srečal le na sodišču, ter mu napovedal tožbo.

"Čudim se, da vam je Primož Cirman po telefonu dejal, da se bo z mano srečal le na sodišču. On tukaj ni nobena stranka, tukaj govorimo o Vesni Vuković, ne o financiranju Primoža Cirmana, razen če se izkaže, da je tudi on med novinarji, ki so jih podjetja tajno financirala," je Cirmanovo napoved komentiral Požar. 

Zgodbo smo objavili tudi na Siol.net in danes prejeli odgovor Gorenja, da so imeli s podjetjem SEE M. & C. Vesne Vuković sklenjene pogodbe v različnih obdobjih od 2017 do 2019, torej v obdobju iskanja strateškega partnerja ter pred prevzemnim postopkom, med njim in takoj po njem. Na vprašanje, koliko denarja so nakazali njenemu podjetju, nam niso odgovorili. Več o priznanju Gorenja si lahko preberete tukaj

Vukovićeva je svoje podjetje, v katerem je imela stoodstotni lastniški delež, ustanovila 13. septembra 2017, 18. marca 2019 je podjetje v celoti prodala Mitji Zorku, do 10. maja 2021 pa je ostala še direktorica podjetja. Od tega datuma je to funkcijo opravljal Zorko. 

Odgovorov drugih podjetij, podjetje SEE M. & C., d. o. o., naj bi nakazila prejemalo iz najmanj štirih podjetij, še nismo dobili. 

"Tudi podjetje GEN-I bo moralo to prej ali slej priznati. Dostop do podatkov bo mogoč tudi prek informacijske pooblaščenke in bodo prišli v javnost. Ker gre za dolgotrajne postopke, je vprašanje, ali jih bo GEN-I pripravljen izkazati do volitev. Sam mislim, da tega ne bodo storili in bodo počakali na to, kaj se bo zgodilo na volitvah. Uprava, ki zdaj vodi GEN-I, je še vedno uprava, ki jo vodi Robert Golob, in zato ne pričakujem, da bi lahko prišlo do kakšnih hitrih razkritij," je v oddaji še pojasnil Požar. 

Podjetje SEE M. & C., d. o. o., naj bi od podjetja GEN-I dobilo nakazanih 103 tisoč evrov. Erar sicer podatke o nakazilih GEN-I objavlja šele od novega leta. Kot je razvidno, pa je bilo tako januarja letos opravljeno nakazilo v višini 3.660 evrov, ki ga je podjetje SEE M. & C., d. o. o., tudi prejelo. Uradni odgovor GEN-I o preostalih sto tisoč evrih še čakamo, prav tako se o nakazilih podjetju Vukovićeve za zdaj ni odzval predsednik stranke Gibanje svoboda Robert Golob. 

Vesna Vuković
Novice Novinarka Necenzurirano Vukovićeva ustanovi podjetje, Golob pa ga z GEN-I financira
Vesna Vuković
Novice Gorenje priznalo: Novinarka Vesna Vuković je bila na naši plačilni listi

Na našo objavo se je odzvalo Gorenje. Njihov odziv si lahko preberete spodaj. 

Vesna Vuković
Novice Afera Vuković: Gorenje sporočilo nove podrobnosti

 

Ne spreglejte