Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 2. 2013,
14.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

SDS KPK

Torek, 26. 2. 2013, 14.45

8 let

Poslance SDS zanima zaposlitev uslužbenke v KPK

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Poslanci SDS so na KPK naslovili vprašanja v zvezi z zaposlitvijo uslužbenke na KPK, ki naj bi bila v postopku zaradi nezakonite izdaje orožnega lista.

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) odgovarja, da notranje ministrstvo pri omenjeni uslužbenki ni ugotovilo varnostnih zadržkov, sicer pa ji v teh dneh sporazumno preneha zaposlitev na KPK. Skupina poslank in poslancev SDS s prvopodpisanim Jožetom Tankom je v ponedeljek na KPK naslovila nekaj vprašanj v zvezi z zaposlitvijo uslužbenke.

Poslance SDS tako zanima, ali držijo informacije, da je bila uslužbenka, ki je bila v postopku zaradi domnevno nezakonite izdaje orožnega lista na upravni enoti Žalec, oktobra 2009 z dogovorom med načelnikom upravne enote in tedanjim predsednikom KPK Dragom Kosom prezaposlena na KPK. Pri tem naj bi ji na KPK določili višji plačni razred in vsaj 10 odstotkov višjo plačo od predhodne na upravni enoti.

Prav tako jih zanima, ali je res, da je bila na KPK takoj razporejena na delovno mesto vodje sektorja za integriteto, čeprav je bila obremenjena s sumom kaznivega dejanja in kršitve delovne obveznosti. Med drugim KPK sprašujejo, ali je predsednik KPK seznanjen z ravnanjem svojega predhodnika Draga Kosa v primeru te javne uslužbenke, ter ali boljša služba v KPK namesto disciplinskega ali celo kazenskega postopka predstavlja tveganje za korupcijo.

KPK: Uslužbenka je bila varnostno preverjena s strani ministrstva V KPK pa so pojasnili, da je bila omenjena uslužbenka po sprejemu v zaposlitev na KPK "varnostno preverjena s strani ministrstva za notranje zadeve, pri čemer niso bili ugotovljeni varnostni zadržki".

Poleg tega je bila v času mandata sedanjega vodstva opravljena zunanja revizija nad kadrovskim področjem delovanja komisije, v revizijo pa je bila zajeta tudi omenjena uslužbenka, a revizorji nepravilnosti niso ugotovili, so v KPK navedli v odgovoru poslancem SDS.

Sicer v teh dneh uslužbenki sporazumno preneha zaposlitev na komisiji, je zapisal namestnik predsednika komisije Rok Praprotnik. Poslanci SDS so namreč komisijo tudi spraševali, ali je Senko Pličanič ob zaključku svojega mandata omenjeni uslužbenki podpisal imenovanje za načelnika Upravne enote Žalec.

Ne spreglejte