SiolNET. Novice Slovenija
4,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poslanca SDS naj bi fotografirala računalnik poslanke Levice

4,03

termometer

Sukič | "Sem šokirana in zgrožena, očitno v SDS nimajo mej. Tako kot jih nimajo pri komentarjih glede napada na Niko Kovač, tako jih očitno nimajo več niti v državnem zboru," je dejala Sukičeva. Prostor, kjer sedi poslanka ali poslanec, je njegov delovni prostor, v katerega se pač ne sme in ne more vdirati na tak način, je dodala. | Foto: STA
"Sem šokirana in zgrožena, očitno v SDS nimajo mej. Tako kot jih nimajo pri komentarjih glede napada na Niko Kovač, tako jih očitno nimajo več niti v državnem zboru," je dejala Sukičeva. Prostor, kjer sedi poslanka ali poslanec, je njegov delovni prostor, v katerega se pač ne sme in ne more vdirati na tak način, je dodala. Foto: STA

Poslanska skupina Levica je predsednici DZ poslala dopis, v katerem zahteva, da se preverijo kamere velike dvorane DZ. Poslanca SDS Andrej Hoivik in Franc Breznik naj bi namreč med odmorom na seji slikala zaslon računalnika poslanke Levice Nataše Sukič, medtem ko je ni bilo v dvorani. Sukičeva je zaradi dogodka pretresena, Hoivik obtožbe zanika.

Poslanka Levice Nataša Sukič je dejala, da je šokirana. Poslanke in poslanci drugih poslanskih skupin so jo opozorili, da sta v odrejenem desetminutnem odmoru, ko je zapustila svoj poslanski prostor, poslanca SDS Hoivik in Breznik pristopila k njenemu mestu in tam "nekaj fotografirala". "Baje sta celo odprla zaslon mojega računalnika in fotografirala. Kaj in zakaj, ne vem," je dejala.

Tit Doberšek Novice Umrl dolgoletni urednik in direktor Dela Tit Doberšek

Levica zahteva ukrepanje zoper storjeno dejanje

Poslanska skupina Levica je poslala dopis predsednici DZ Urški Klakočar Zupančič, v katerem zahtevajo, da zoper storjeno ustrezno ukrepa. S tem so seznanili tudi generalno sekretarko DZ Uršulo Zore Tavčar in jo vprašali, ali so dejanje poslancev SDS zabeležile kamere velike dvorane DZ.

V dopisu so zapisali še, da je to nedopustno dejanje posega v poslankino zasebnost opazilo več poslancev različnih poslanskih skupin ter predstavnik ministrstva za delo. "Vodja poslanske skupine Svoboda je poslanca Hoivika opozoril na nedopustno dejanje, po katerem sta se poslanca vrnila v svojo poslansko klop," so zapisali.

Letalo Etna Novice Na pobočje Etne strmoglavil kanader, pilota pogrešana #video

Sukičeva: "Sem šokirana in zgrožena"

"Sem šokirana in zgrožena, očitno v SDS nimajo mej. Tako kot jih nimajo pri komentarjih glede napada na Niko Kovač, tako jih očitno nimajo več niti v državnem zboru," je dejala Sukičeva. Prostor, kjer sedi poslanka ali poslanec, je njegov delovni prostor, v katerega se pač ne sme in ne more vdirati na tak način, je dodala.

Takšno obnašanje vsekakor ni ustrezno za poslanko ali poslanca, ocenjuje Sukičeva. "To je nekaj nezaslišanega in nedopustnega," je dejala. Ko bodo posnetki dokazali, kaj se je zares zgodilo, bodo v Levici podali tudi prijavo na policijo, je dejala.

Hoivik: Samo slikal sem javno površino v DZ

Poslanec SDS Hoivik je sprva dejal, da bodo stvar uredili znotraj poslanske skupine, nato pa dodal, da je naredil le "dokazno gradivo". "Po dveh letih se še vedno pozna, ko je Levica, takrat opozicija KUL, s svinčnikom uničevala javno lastnino, to sem šel slikat," je dejal in pokazal fotografijo poslanske mize. Na vprašanje, ali je odpiral računalnik Sukičeve, pa je dejal: "Absolutno ne, lahko gremo gledat posnetke, niti dotaknil se nisem, samo slikal sem javno površino v DZ."

Branko Grims Novice Fizični napad na poslanca pred parlamentom

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin