Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 10. 2022,
16.35

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

162

Natisni članek

poslanec napad Branko Grims

Petek, 28. 10. 2022, 16.35

1 leto, 5 mesecev

Fizični napad na poslanca pred parlamentom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

162

Branko Grims | Foto STA

Foto: STA

"Doživel sem resen fizični napad na poti iz parlamenta na stopnicah v parkirišče Maxija. Neznan moški je pritekel za menoj in me silovito porinil po stopnicah. Če bi padel, bi se lahko ubil. Ko sem se lovil, da ne bi padel, me je še močno pljunil od zadaj po laseh in hrbtu," nam je povedal poslanec SDS Branko Grims, ko smo preverjali neuradno informacijo, da je prišlo do napada na poslanca pred poslopjem parlamenta. V SDS se bodo sicer na napad odzvali na novinarski konferenci v soboto.

Grims je povedal, da se je napad nanj zgodil okoli 16. ure, dogodek je prijavil policiji. "Policist, ki pazi na DZ, mi je povedal, da je moški pritekel mimo njega in stekel za menoj," je povedal poslanec.

O napadu je na družbenem omrežju Twitter spregovoril tudi predsednik SDS Janez Janša.

S Policijske uprave Ljubljana v okviru varstva osebnih podatkov pojasnjujejo, da so bili policisti danes nekaj pred 16. uro obveščeni o dogodku v okolici državnega zbora, kjer se je do sedaj neznana oseba nasilno vedla do enega izmed poslancev. "Vse okoliščine dogodka policisti še preiskujejo, zbirajo obvestila in izvajajo potrebne ukrepe tako za izsleditev neznanca, kot tudi za zaščito žrtve," so nam odgovorili.

Novice Po napadu na Niko Kovač: policija razkrila več informacij #video

Ob tem še poudarjajo, da dogodke z elementi nasilja obravnavajo z ničelno toleranco, ter jih ostro obsojajo, saj je vsako nasilno dejanje, bodisi verbalno ali fizično, nedopustno.

Logar in Inštitut 8. marec že obsodila napad

"Ostro obsojam napad na poslanca Branka Grimsa. Pomembno je, da se v vseh primerih fizičnega nasilja čim prej odkrije storilce in sproži ustrezne postopke. Nasilje in nestrpnost je treba nemudoma ustaviti, Slovenija potrebuje dialog in sodelovanje!" je na Twitterju zapisal predsedniški kandidat Anže Logar.

Prav tako so napad obsodili v Inštitutu 8. marec. "Obsojamo napad na poslanca Grimsa pred Državnim zborom. Nasilje nikoli ni rešitev," so zapisali na Twitterju.

Napad sta med drugim obsodila predsednik republike Borut Pahor in premier Robert Golob.

Ne spreglejte