Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 2. 2024,
7.54

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,76

Natisni članek

alkohol nesreča nesreča policija

Nedelja, 11. 2. 2024, 7.54

2 meseca, 2 tedna

Policisti so imeli v zadnjem dnevu spet veliko dela

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,76
slovenska policija | Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 41 tatvin, 21 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, osem povzročitev telesne poškodbe. | Foto Siol.net

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 41 tatvin, 21 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, osem povzročitev telesne poškodbe.

Foto: Siol.net

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 79 prometnih nesreč, od tega sedem nesreč z lahkimi poškodbami in dve s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 87 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 59-krat posredovali na javnih krajih in 28-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so štiri kršitelje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali pet voznikov, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli devet vozil.

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 41 tatvin, 21 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, osem povzročitev telesne poškodbe, štirje primeri nasilja v družini, po dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in grožnji ter ena drzna tatvina.

Mariborski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 325 klicev, med temi je bila 101 interventna oz. takšna, da je morala posredovati policija. V tem času so na območju policijske uprave Maribor obravnavali tudi 20 kaznivih dejanj, 23 prometnih nesreč, od tega 21 prometnih nesreč I. kategorije, eno prometno nesrečo II. kategorije in eno prometno nesrečo III. kategorije, 28 kršitev javnega reda in miru, dvema osebama pa so zasegli osebni vozili zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Štiri osebe so pridržali zaradi vožnje pod vplivom alkohola, šest oseb je bilo pridržanih zaradi prekrškov, ena oseba na podlagi določb zakona o kazenskem postopku, dvakrat pa so policisti obravnavali tudi nedovoljen prehod državne meje in en primer požara.

Policisti PU Maribor so obravnavali še osem primerov suma kršitve posedovanja prepovedane droge (konoplje). Policisti PP Ormož so obravnavali pet tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Obravnavani so bili trije državljani Afganistana in dva državljana Iraka, ki sta oba zaprosila za azil in bila odpeljana v azilni dom v Ljubljano, so še sporočili iz PU Maribor.

MOL, bencinska črpalka, EVO goriva
Novice Policija preiskuje rop bencinskega servisa v Lormanju
Jama
Novice Dokončno potrdili identiteto trupla, ki so ga po več mesecih našli na Bovškem
tihotapci, Obrežje, policija, tujci
Novice V zaboju prirejenega kombija tihotapila štiri tujce #foto
Ne spreglejte