Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 2. 2024,
11.14

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,96

Natisni članek

policija Bovec nesreča nesreča jama

Petek, 9. 2. 2024, 11.14

2 meseca, 2 tedna

Dokončno potrdili identiteto trupla, ki so ga po več mesecih našli na Bovškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,96
Jama | Padel je v globino in umrl. Policija je tudi uradno potrdila identiteto pogrešanega moškega.  | Foto STA

Padel je v globino in umrl. Policija je tudi uradno potrdila identiteto pogrešanega moškega.

Foto: STA

Policija je danes preklicala iskanje pogrešanega 55-letnega državljana Nemčije, ki je bil od 25. avgusta lani nastanjen v enem od namestitvenih objektov v Bovcu in so ga zadnjič videli 26. avgusta lani. Kasneje se je za njim izgubila vsaka sled. Kljub številnim aktivnostim v naslednjih mesecih pogrešanega niso našli. Nove podrobnosti o dogodku so bile znane šele decembra. 

26. decembra lani so policijo obvestili, da je občan na težko prehodnem terenu med Zavrzelnim in Ravnim Lazom na Bovškem na približno 900 metrih nadmorske višine naletel na neidentificirano in neprepoznavno truplo.

Policisti so na kraju najdbe trupla našli tudi osebne stvari, na podlagi katerih so lahko sklepali, da gre najverjetneje za pogrešano osebo. Uradno so identiteto moškega na podlagi prejetih rezultatov forenzične preiskave, ki jo je opravil Nacionalni forenzični laboratorij v Ljubljani, potrdili ta teden, v torek.

Hodil po brezpotjih, kjer so tudi več sto metrov globoke jame  

Po številnih aktivnostih in najdbi pogrešanega 55-letnega državljana Nemčije so ugotovili, da se je omenjeni moški 29. avgusta 2023 povzpel na gorski vrh Čukla (gre za 1.766 metrov visok kopast vrh nad Bovcem, ki se dviga iznad južnega pobočja Rombona v Zahodnih Julijskih Alpah), kjer se je nato gibal po tamkajšnjih brezpotjih.

"Omenjeno gorsko območje je prepredeno z nekdanjimi frontnimi položaji in ostalinami iz časa 1. svetovne vojne. Veliko vojaških poti iz tega obdobja se zaključi na kraju prvih bojnih črt v zahtevnih gorskih brezpotjih, kjer so tudi številne kraške jame, ponekod globoke tudi več sto metrov," je ob tem pojasnil Dean Božnik s Policijske uprave Nova Gorica.

S preiskavo so policisti ugotovili, da je 55-letni državljan Nemčije pri sestopu po brezpotju zašel v prepadno območje, kjer je padel v globino in zaradi posledic poškodb padca v globino umrl.

V okviru policijske preiskave primera niso ugotovili znakov kaznivega dejanja oz. sumljivih okoliščin, zato so policisti Policijske postaje Bovec o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

pogrešani Thomas Antonius Cress
Novice Policija na Bovškem že deseti dan išče pogrešanega Nemca
Bovec
Novice Policisti na Bovškem iščejo pogrešanega 55-letnega Nemca
Ne spreglejte