Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 6. 2024,
12.41

Osveženo pred

4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,12
reševanje v gorah helikopter policija

Natisni članek

Ponedeljek, 24. 6. 2024, 12.41

4 tedne

Policijski helikopter na pomoč v gore konec tedna poletel kar osemkrat, reševali tudi krave #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,12

Policijski helikopter je moral konec tedna na pomoč v gore in druge težko dostopne kraje poleteti kar osemkrat. Reševali so neprimerno opremljene planince, planince, ki so se poškodovali, in tudi dve kravi. "'Mukice' so šle v zrak. Dobesedno, ker so živahne izletnice v želji po turizmu popolnoma zatavale in jih je bilo treba rešiti," so se pošalili policisti in na Facebook profilu Slovenska policija delili posnetek reševanja. 

V soboto dopoldne je helikopter skupaj z ekipo Gorske reševalne zveze Slovenije reševal dva neustrezno opremljena tujca, ki sta se odpravila na Mangart, pri sestopu pa obstala na delno zasneženem terenu. S planine Prevala so popoldne v zdravstveno ustanovo prepeljali še tujo pohodnico, ki je padla na poti in si poškodovala roko.

V nedeljo je helikopter poletel na pomoč alpinistu, ki se je zaradi odloma skale poškodoval pri plezanju v Vršičih. Nato je poletel na Skuto, kjer je pohodnica padla na zahtevni planinski poti, zvečer pa še v Tolmin, od koder sta bili zaradi nesreče vozila v zdravstveno ustanovo prepeljani dve osebi.

V petek popoldne so morali gorski reševalci posredovati na severovzhodnem grebenu Planjave, od koder so rešili dva plezalca, ki sta zaradi nevihte obtičala v steni, zvečer so pomagali še jadralnemu padalcu, ki se je ponesrečil na Potoški gori.

Dve kravi prepeljali na varno

Precej nenavadno reševanje pa je potekalo v petek zjutraj, ko so reševalci na planini Koren s pomočjo veterinarja in s helikopterjem iz grape, v katero sta zašli, rešili dve kravi ter ju z jeklenico ločeno prepeljali nazaj na planino. Eno kravo sta lastnika rešila sama. 

Slovenska policija
Novice Zaradi več skupinskih kraj policija konec tedna primorana v Šentjernej poslati dodatne policiste
Slovenska policija
Novice 25-letni Afganistanec na Fužinah ženski poskušal iztrgati gotovino, drugi pa torbico
Ne spreglejte