SiolNET. Novice Slovenija
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policija zasegla ponarejena dela Pabla Picasa

0,60

termometer

Policija na Mestna občina Ljubljana, december 2015
Foto: Bor Slana

Avstrijska policija je v začetku leta 2016 začela kriminalistično preiskavo sumov kaznivih dejanj prodaje ponarejenih umetniških del znanega umetnika. 

V okviru večmesečne policijske preiskave so obravnavali šest osumljencev, pet državljanov Avstrije in državljana Slovenije, in zasegli 80 ponarejenih slik.

Kot je na novinarski konferenci povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju ljubljanske kriminalistične policije Valter Zrinski, je avstrijska policija v začetku letošnjega leta začela kriminalistično preiskavo sumov kaznivih dejanj prodaje ponarejenih umetniških del Pabla Picassa. Dela je za več milijonov evrov prodajala omenjena kriminalna združba.

Pri slovenskem državljanu med hišno preiskavo zasegli 66 del

Konec julija so na Dunaju odvzeli prostost šestim osumljencem, avstrijska policija pa je zasegla 14 ponarejenih slik Picassa in več drugih predmetov, ki se nanašajo na zasežene slike.

V nadaljnji preiskavi so pri slovenskem državljanu iz okolice Ljubljane med hišno preiskavo zasegli 66 del svetovno znanih umetnikov, za katere obstaja sum, da gre za ponaredke. Pri preiskavi na območju Slovenije so sodelovali kriminalisti ljubljanske policijske uprave.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin