Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 10. 2024,
9.02

Osveženo pred

1 ura, 1 minuta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,77

Natisni članek

Natisni članek

Tatjana Bobnar policija izjava ovadba Robert Golob

Sreda, 16. 10. 2024, 9.02

1 ura, 1 minuta

Golob o kazenski ovadbi: To je bizarno, Tatjana Bobnar se gre politični boj vse od odstopa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,77

"V resnici ne gre za nobeno vmešavanje v delo policije, ampak za politični boj, ki se ga gre Tatjana Bobnar vse od njenega odstopa pred dvema letoma," je v prvem odzivu na kazensko ovadbo dejal Robert Golob, ki so ga pred mediji spremljali poslanci Gibanja Svoboda. Policija je po informacijah TVS namreč proti Golobu podala kazensko ovadbo, potem ko je preverjala trditev nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar o vmešavanju Goloba v delo policije. 

"Minevajo tri leta od zaplinjanja Ljubljane in najhujšega teptanja človekovih pravic v zgodovini Slovenije," je uvodoma dejal premier. "In pri tem je najbolj bizarno, da sem edini politik v vsem tem času, ki je bil ovaden, ker naj bi se vtikal in vmešaval v delo policije, jaz", je dodal Golob. "V resnici ne gre za nobeno vmešavanje v delo policije, ampak za politični boj, ki se ga gre Tatjana Bobnar vse od svojega odstopa pred dvema letoma."

Šel bo po pravni poti

"Verjamem v pravno državo. Zato bom na vse očitke odgovoril in jih zavrgel po pravni poti. Verjamem pa tudi, da bom, enako kot je bilo v primeru obtožb na račun vmešavanja v aretacijo ruskih vohunov, kjer so se te obtožbe izkazale kot izmišljotine in laž, lahko vse očitke zavrgel tudi v vseh ostalih primerih," je še dejal Golob.

Golob vztraja, da je šlo v pogovoru med njim in Bobnar za pogovor dveh politikov med seboj. "Gre za besedo proti besedi dveh politikov in se mi zdi bizarno, da se pogovarjamo o tem, da je na ta račun vložena ovadba s strani policije," je dejal.

"Bobnar je bila tista, ki je še pred volitvami, v času ko je bila zaposlena na policiji, iskala kontakt z mano, dvakrat bila pri meni na lastno pobudo in ona je meni govorila o seznamu janšistov, katerih bo očistila policijo, če bo le dobila priložnost, da postane ministrica, je dejal Golob. 

Zatrdil je še, da so se doslej vsi očitki, ki sta jih zoper njega izrekla Bobnar in nekdanji direktor policije Boštjan Lindav izkazali za "čisto laž", pri čemer se v primeru očitkov o vmešavanju v aretacijo ruskih vohunov sam zaradi občutljivosti zadeve ni smel odzivati, so pa to zavrnile druge priče. Na preiskovalni komisiji DZ pa bo pričal, ko dobi vabilo.

Šarec: Že sama ovadba dokazuje, da policija deluje samostojno

Na kazensko ovadbo Goloba se je na facebooku danes odzval tudi Marjan Šarec, ki so ga, kot opisuje, pred leti obtožili, da zlorablja policijo in prisluškuje ter zasleduje posameznike. Od takrat na stvari gleda drugače, meni, da se danes precej meša pojme in da je po njegovem kategorija "političnega pritiska" velikokrat napačno uporabljena, celo zlorabljena. Objavljamo celoten zapis: 

Robert Golob
Novice Policija kazensko ovadila Roberta Goloba
Anže Logar
Novice Bo Logar Janšev satelit?
Ne spreglejte