SiolNET. Novice Slovenija
4,64

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V reki Dragonji izginila desetletna deklica #video

4,64

termometer

Policisti so bili v četrtek zvečer obveščeni, da je občan na Dramcu opazil skupino oseb, ki so poskušale preplavati reko Dragonjo in tako nelegalno prečkati mejo med Hrvaško in Slovenijo. Na kraj so bili takoj napoteni štirje policisti PP Piran, zatem pa še dva vodnika službenih psov.

Na kraju so opazili žensko, ki se je na sredini reke Dragonje držala za drevo. S hrvaške strani je na tem delu zelo težek pristop, poleg tega je bila reka visoka in deroča, zato je hrvaški varnostni organi niso mogli potegniti iz vode. Na slovenski strani sta bila v tem času njena dva otroka, stara 18 in pet let.

Policist reševal žensko in hrvaškega policista

S hrvaške strani je policist že stopil v vodo in poskušal ženski pomagati. Ker je bila voda deroča in sta bila tako ženska kot tudi hrvaški policist na koncu z močmi, se nista mogla več vrniti na rečni breg. Zaradi tega je na pomoč v deročo reko skočil policist PP Piran. Vodnika službenega psa sta policistu okoli pasu zvezala sledilno vrvico in ga tako držala, da ga ni odneslo po strugi reke.

Policija Novice 31-letnika iz Žalca so našli

Policisti so imeli z deročo reko veliko težav

Uspel je priti do ženske in hrvaškega policista ter ju pomagal spraviti na kopno. V tem času so s hrvaške strani prinesli tudi lestev, s katero so pomagali spraviti žensko iz vode. Pri reševanju je pomagal tudi občan, ki je bil še vedno na kraju dogodka.

Ženski so pomagali iz vode, družino vrnili na Hrvaško

Ko so prišli do roba reke, so vsi pomagali ženski iz vode, zatem so jo gasilci na nosilih odnesli do njihovih vozil in nato do reševalnega vozila. Izkazalo se je, da je 47-letna državljanka Turčije mati dveh otrok, ki sta že bila na slovenski strani, poleg tega je njen tretji otrok, star 13 let, še na hrvaški strani. Ker je bilo dogajanje in reševanje na mejni črti, so bili vsi združeni in vrnjeni na Hrvaško.

Ugotovili, da je pogrešana deklica, ki jo je odnesel tok reke

V nadaljnjem postopku pa so policisti ugotovili, da je bil poleg zgoraj omenjenih še en otrok, ki ga je mati nosila na ramenih med prečkanjem reke. Padel je v vodo, tok pa ga je odnesel po strugi navzdol. Gre za deset let staro deklico. Nemudoma se je pričela reševalna akcija. Sedem policistov, dva vodnika službenega psa in 20 gasilcev so še ponoči pregledali območje ob reki Dragonja, vendar otroka niso našli. Danes se iskanje deklice nadaljuje, so še zapisali pri policiji.

s Novice Leto dni od izginotja 43-letne Simone Meglič. Motiv ostaja neznan. #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin